Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tajvanska oporba pobijedila na izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajvanska oporbena Kineska nacionalistička stranka (Kuomintang, KMT) objavila je danas pobjedu na parlamentarnim izborima na Tajvanu, nakon prebrojanih glasova s većine birališta.

KMT, koji se zalaže za približavanje Kini, objavio je da je stranka osvojila 51.2 posto glasova što će joj donijeti 81 od 113 zastupničkih mjesta u parlamentu.

Pročitajte i ovo Geert Wilders Završili parlamentarni izbori Antiislamski i antieuropski populist mogući novi premijer zemlje tulipana: "Nizozemska će biti vraćena Nizozemcima, tsunami azila i migracija bit će obuzdan" Natjecanje u izležavanju završilo nakon 50 dana najveće lijenčine Nakon 50 dana izležavanja u Crnoj Gori proglašeni pobjednici: "Bilo je smijeha, plača, molitvi..."

Predsjednik Tajvana i Napredne demokratske stranke (DPP) Chen Shui-bian priznao je težak poraz na izborima.

Chenu, gorljivom zagovorniku tajvanske neovisnosti, za dva mjeseca istječe drugi predsjednički mandat nakon kojega se više nema pravo kandidirati. 

Ovakvi rezultati parlamentarnih izbora logično nameću kandidata Kuomintanga, bivšeg gradonačelnika Taipeija, Ma Ying-jeoua, kao velikog favorita za pobjedu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene