Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tajvansko ministarstvo obrane u srijedu je objavilo da će paket osuvremenjivanja njegovih pomalo vremešnih borbenih zrakoplova F-16 koji je ponudio SAD pridonijeti miru u regiji tako što će poboljšati obrambene sposobnosti u odnosu na stalnu prijetnju koju mu predstavlja Kina.


Američka vlada službeno je u srijedu izvijestila Kongres o mogućem paketu osuvremenjivanja postojeće tajvanske flote američkih zrakoplova F-16, vrijedan 5,3 milijardi dolara, čemu će se Kina jamačno usprotiviti.

'Vojna ekspanzija matične Kine i prijetnja ROC-u i dalje su prisutni', kaže se u priopćenju tajvanskog ministarstva obrane. ROC je kratica za Republic of China (Republika Kina), službeno ime Tajvana.

'Jačanje naše obrambene moći ključna je i jedina mjera za održanje regionalne sigurnosti i stabilnog razvoja cijelog Tajvanskog tjesnaca', dodaje se u priopćenju. (Hina)

Vezani članci Zvonimir Frka Petešić, predstojnik Ureda premijera (Foto: Dnevnik.hr) Stigle četiri ponude za kupnju aviona, dvije za nove, dvije za rabljene. Frka Petešić: "Zadovoljni smo" Mario Banožić Banožić demantirao da je stigla američka ponuda za F-16: ''To je neozbiljno. Na tom portalu postoji tvrtka...''