Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izlazne ankete upućuju na pobjedu svrgnutog premijera Thaksina Shinawatre na nedjeljnim izborima na Tajlandu, prvima nakon puča, što će vjerojatno produbiti dvogodišnju političku krizu u toj zemlji.


Ankete dviju vodećih agencija, međutim, razlikuju se u tome je li Thaksinova Stranka narodne vlasti (PPP) osvojila apsolutnu većinu u donjem domu parlamenta koji ima 480 mjesta.

Vezani članci Građevinski radnici, ilustracija Visoke cijene materijala i sirovina ugrožavaju građevinski sektor u EU-u: U opasnosti je 80 tisuća radnih mjesta BDP, Ilustracija HUB: Prognoza rasta realnog BDP-a ove godine 5,3 posto, u 2022. još viši

Anketa Sveučilišta Suan Dusit Rajabhat pokazuje da je PPP osvojio većinu od 256 mandata, prema 162 koliko je dobila suparnička Demokratska stranka.

Prema drugoj anketi Sveučilišta Assumption PPP je osvojio 202 i umalo osvojio natpolovićnu većinu, a demokrati 146 mjesta u parlamentu.

Thaksin je svrgnut u puču bez žrtava u rujnu 2006., no ostao je popularan među seoskim stanovništvom. PPP je kampanju temeljio na povratku Thaksina iz progonstva u Londonu.

Uoči izbora čelnici PPP-a najavili su da će se u slučaju pobjede Thaksin vratiti u zemlju na Valentinovo, 14. veljače.