Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Kosovu pred Haškim sudom

Tadić: Hrvatske izjave kvare odnose dviju zemalja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je u četvrtak navečer da nastupi hrvatskih političara i zastupnika pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu kvare odnose Srbije i Hrvatske, prenijela je Radio televizija Vojvodine.

Predsjednik Tadić je na Paliću pokraj Subotice novinarima izjavio da je iznošenje ‘neistinitih tvrdnji hrvatskog predstavnika pred Međunarodnim sudom u postupku za ocjenu legalnosti jednostrano proglašene neovisnosti Kosova miješanje u unutarnje stvari Srbije’. ‘Očekujem da hrvatski dužnosnici definiraju svoju poziciju i nadam se da to nije namjera da se naši odnosi spuste na nižu razinu’, rekao je Tadić, i podsjetio da su dobrosusjedski odnosi pretpostavka europskih integracija svih zemalja Zapadnog Balkana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca Ilustracija Novi izazovi Kosovo izbacuje srpski dinar iz prometa, Vučić kaže da je to pokušaj progona srpskog naroda s Kosova

>> Hrvatska pred sudom brani legalnost proglašenja Kosova

S druge strane, prenosi RTV, Tadić je istaknuo da su potpuno neutemeljene ocjene iz Hrvatske da Srbija ima neiskrenu politiku prema Bosni i Hercegovini (BiH). ‘Srbija ostaje svom snagom privržena Daytonskom sporazumu, i očekujemo da se predstavnici naroda u BiH dogovore o budućim rješenjima u toj zemlji’, rekao je Tadić. Predsjednik Tadić je objasnio da bi Srbija neiskrenom politikom u odnosu na cjelovitost BiH ugrozila vlastiti teritorijalni integritet, ali i narušila svoj kredibilitet u postupku pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene