Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbija bi danas i službeno trebala predati prijavu za članstvo u Europskoj uniji.


Srpski predsjednik Boris Tadić će danas, po dolasku u Stockholm u Švedskoj, prijavu za članstvo predati švedskom premijeru Fredriku Reinfeldtu, prenosi BBC. Europska unija nedavno je odmrznula i sporazum o slobodnoj trgovini s Beogradom, no Srbija mora svladati još dvije velike prepreke prije početka pregovora, a te su haški bjegunci Ratko Mladić i Goran Hadžić.

>> Bildt: Srbija u utorak predaje zahtjev za članstvo u EU

Vezani članci Ivana Ćubelić Stanovnici Vranjica bore se za život i zdravlje: ''Inspekcije ne reagiraju, jednostavno nas samo odbiju..." Zatvor, ilustracija Muškarac s tjeralice sam se prijavio u zatvor jer ne može više podnijeti ljude s kojima je u lockdownu

Srbi vjeruju kako su tijekom proteklih tjedana uzeli veliki zalet na svojem putu prema Uniji, nedavno im je odobreno i putovanje u većinu europskih zemlja bez viza. Tadić je, podsjetimo, rekao i kako odluka o podnošenju kandidature predstavlja novu etapu koja će zahtijevati duboke i bolne reforme, ali će građanima i njihovim obiteljima na kraju donijeti korist. Srbija je obavijestila europske čelnike o namjeri da podnese zahtjev za kandidaturu, istaknuo je Tadić te dodao da je ta odluka naišla na veliku potporu europskih partnera. (Hina)