Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na putu za Stockholm

Tadić danas predaje prijavu Srbije za članstvo u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija bi danas i službeno trebala predati prijavu za članstvo u Europskoj uniji.

Srpski predsjednik Boris Tadić će danas, po dolasku u Stockholm u Švedskoj, prijavu za članstvo predati švedskom premijeru Fredriku Reinfeldtu, prenosi BBC. Europska unija nedavno je odmrznula i sporazum o slobodnoj trgovini s Beogradom, no Srbija mora svladati još dvije velike prepreke prije početka pregovora, a te su haški bjegunci Ratko Mladić i Goran Hadžić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Izmjene Kaznenog zakona Prijavit će Plenkovića europskim institucijama: "Da ih upozorimo kakvog čovjeka imamo za premijera" Branimir Glavaš - 1 Prijavio ga Vladimir Šeks Glavaš u policiji zbog prijetnji, uputio i žestoku poruku Šeksu

>> Bildt: Srbija u utorak predaje zahtjev za članstvo u EU

Srbi vjeruju kako su tijekom proteklih tjedana uzeli veliki zalet na svojem putu prema Uniji, nedavno im je odobreno i putovanje u većinu europskih zemlja bez viza. Tadić je, podsjetimo, rekao i kako odluka o podnošenju kandidature predstavlja novu etapu koja će zahtijevati duboke i bolne reforme, ali će građanima i njihovim obiteljima na kraju donijeti korist. Srbija je obavijestila europske čelnike o namjeri da podnese zahtjev za kandidaturu, istaknuo je Tadić te dodao da je ta odluka naišla na veliku potporu europskih partnera. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene