Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan nakon krvoprolića

'Dječak od samo pet godina kleknuo je i molio za život. Nije znao molitvu i ubili su ga'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U turističkom naselju Grand Bassam u Obali Bjelokosti došlo je u nedjelju do pucnjave u kojoj je ubijeno 16 osoba.

Teroristi Al Kaide ubili su i petogodišnjeg dječaka koji se bacio na koljena i molio za život tijekom napada u turističkom naselju Grand Bassam, kazali su svjedoci.

Bila su šestorica napadača koji su naoružani s AK47 pucali na ljude i ubili 16 osoba, među kojima i četvoro Europljana.

'Ubili su dječaka iako je kleknuo i molio ih da ga ne ubiju. Pucali su ženi u prsa. Ubili su nevine ljude', ispričao je jedan od svjedoka. Drugi svjedok, Marcel Guy, bio je bliže pa je primijetio i više detalja.

'Muškarac s velikom bradom pričao je s dječacima na arapskom. Onog koji je znao recitirati islamsku molitvu je poštedio. Drugog dječaka, vjerojatno katolika, je ubio ispred mene', kazao je Guy.

Među bijenima je 14 civila te dva vojnika. Napadače Al Kaide ubile su vladine snage. Prije nego što su počeli pucati, teroristi su uzvikivali: 'Alahu Akbar'. Meta napada navodno su bili američki diplomati čije je delegacija boravila u jednom od hotela, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Sigurnosne snage Šri Lanke (Foto: AFP) Teror na Uskrs Kaos na Šri Lanki: Vlasti za napade optužuju grupicu radikala, ali i priznaju golemi propust - sve su znali tjednima Traži se Hamza Bin Laden (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Al-Kaida brine SAD Zakleti neprijatelji opet muče Amerikance: Milijun dolara za informacije o - sinu Bin Ladena

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene