Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zatvorenik koji je 25. srpnja spektakularno pobjegao iz švicarskog zatvora Orba u kantonu Vaud u društvu Milana Poparića, člana bande Pink Panther poznate po krađi nakita, uhićen je, objavila je švicarska policija.


Švicarac Adrian Albrecht (52), mnogo puta osuđen za otmice, pranje novca, provale, krađe i podmetanje požara koji je služio sedmogodišnju kaznu zatvora, ubićen je jučer u Valaisu, objavila je policija.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Šestero skijaša preživjelo lavinu u Švicarskoj, nema dojava da je još netko nestao Slika nije dostupna Skijališta u Švicarskoj i Austriji pogodile čak četiri lavine, potraga za nestalima prekinuta zbog mraka

>> VIDEO Helikopterom 'pokupili' prijatelje zatvorenike i odletjeli!

Drugi bjegunac, podrijetlom iz Bosne i Herceovine, član bande koja se specijalizirala u krađi nakita, još nije pronđen.

Albrecht i Poparić pobjegli su uz pomoć dva suučesnika koji su provalili glavna vrata zatvorskog dvorišta dvama automobilima te pucajući iz vatrenog oružja postavili ljestve omogućivši bjeguncima da preskoče zatvorsku ogradu.

Banda Pink Panther ima između 100 i 150 članova, uglavnom iz zemalja bivše Jugoslavije. Poznati su po krađi skupocjenog nakita diljem svijeta, pri čemu pokazuju 'iznimnu spretnost i hladnokrvnost', po policijskom izvoru.

Većina velikih pljački u zadnjih deset godina koje im se stavljaju na teret izvedena je u Dubaiju, u Švicarskoj, Lihtenštajnu, Monaku, Tokiju, Parizu, Saint-Tropezu, Njemačkoj i Austriji.

Banda duguje ime engleskim policajcima koji su je tako nazvali nakon pljačke u Londonu 2003. gdje je jedan razbojnik sakrio dijamant u kozmetičku kremu, kao u jednom filmu iz serije 'The Pink Panther'. Sumnja se da je ova banda u zadnjih deset godina ukrala nakit u vrijednosti 250 milijuna eura. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook