Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjernici oduševljeni

Sveta voda liječi strah od svinjske gripe?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strah od svinjske gripe prisutan je u cijelom svijetu, no na sjeveru Italije poprimio je novu dimenziju. Zbog bojazni tamošnjih vjernika u crkve su montirani aparati sa svetom vodom.

Budući da su vjernici na sjeveru Italije izrazili bojazan kako bi se svinjskom gripom mogli zaraziti koristeći komunalnu vodu u crkvenoj fontani ideja s aparatima ih je oduševila. 'To je zapravo postao hit', rekao je za Reuters župnik Pierangelo Motta, iz mjesta Capriano Briosco, udaljenom oko 50 kilometara od Milana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

>> 'Promiče se strah od svinjske gripe zbog stvaranja profita'

'Ljude je prvo iznenadila ova tehnološka inovacija, ali su je ubrzo prihvatili s oduševljenjem', dodao je Motta. Aparat sa svetom vodom dizajniran je vrlo slično običnim aparatima. Ima infracrveni detektor koji reagira na pokret. 'Ovo je super. Zahvaljujući ovome više se ne bojimo da ćemo se zaraziti svinjskom gripom. To je prava stvar', rekla je Marta Caimmi, vjernica koja redovito posjećuje mjesnu crkvu.

Dispanzeri i u milanskoj katedrali

Ideja o aparatima svete vode postala je toliki hit, da se njezin izumitelj Luciano Marabese, priprema na izvoz. Navodno do sada ima već nekoliko tisuća narudžbi. Marabese je dodao kako su ljudi prestali koristiti crkvene fontane na sjeveru Italije i prije pojave svinjske gripe te da je prava šteta što crkva tamo polako gubi tu tradiciju, iako neki još uvijek dodiruju suho dno fontane, pretvarajući se da moče prst u mjesto gdje je nekoć tradicionalno bila sveta voda. Marabeseov izum koristi čak i katedrala u Milanu, što je ovom poduzetniku bila i više nego dovoljna preporuka za zvjezdani gospodarski uspon.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene