Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Švedski veleposlanik u Beogradu Krister Bringeus izjavio je u četvrtak da će Srbija zajedno s Hrvatskom ući u Europsku uniju (EU), najvjerojatnije između 2012. i 2015. godine.


"Tango je igra za dvoje, ne možete plesati sami. Europa pokazuje da želi Srbiju, međutim, srbijanska Vlada se mora izjasniti hoće li biti partner ujedinjenoj Europi. Ako se odlučite za nastavak, onda će Srbija po ubrzanoj proceduri postati član u isto vrijeme kad i Hrvatska", kazao je švedski veleposlanik novinarima u Lebanu na jugu Srbije, gdje je prisustvovao otvaranju zelene tržnice, koju je među ostalima financirala i švedska Vlada.

Veleposlanik Bringeus dodao je da EU želi ubrzati proces europskih integracija Srbije, ali da od Srbije ovisi hoće li nastaviti europskim putem.

Vezani članci HGSS traga za Poljakom na Biokovu - 2 Veleposlanik Poljske: "Zahvaljujem svima koji su pokazali veliko srce u potrazi za našim državljaninom, nikada to nećemo zaboraviti" Risto Piipponen, finski veleposlanik u Hrvatskoj Finski veleposlanik Piipponen otkrio što doista misli o Hrvatskoj te koje mu je omiljeno zimsko jelo, ali i što mu kod nas baš jako - smeta