Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Švedski veleposlanik u Beogradu: Hrvatska i Srbija zajedno u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedski veleposlanik u Beogradu Krister Bringeus izjavio je u četvrtak da će Srbija zajedno s Hrvatskom ući u Europsku uniju (EU), najvjerojatnije između 2012. i 2015. godine.

"Tango je igra za dvoje, ne možete plesati sami. Europa pokazuje da želi Srbiju, međutim, srbijanska Vlada se mora izjasniti hoće li biti partner ujedinjenoj Europi. Ako se odlučite za nastavak, onda će Srbija po ubrzanoj proceduri postati član u isto vrijeme kad i Hrvatska", kazao je švedski veleposlanik novinarima u Lebanu na jugu Srbije, gdje je prisustvovao otvaranju zelene tržnice, koju je među ostalima financirala i švedska Vlada.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Imenovanje veleposlanika Grlić Radman žestoko napao Milanovića: "On vjerojatno želi uhljebiti neke ljude i poslati ih u diplomaciju" Gaël Veyssière Stižu prije no što se predviđalo Francuski veleposlanik ekskluzivno za Dnevnik Nove TV otkriva kada stižu borbeni lovci Rafalei

Veleposlanik Bringeus dodao je da EU želi ubrzati proces europskih integracija Srbije, ali da od Srbije ovisi hoće li nastaviti europskim putem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene