Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomagala mu s maloljetnicima

Svećenik i partnerica s kojom ima dvoje djece osuđeni zbog pedofilije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čileanski sud jučer je svećeniku Ricardu Munozu dosudio 10-godišnju kaznu zatvora zbog seksualnih odnosa sa maloljetnicima, a gotovo istodobno, zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnih polaznika jednoga čileanskog sjemeništa osumnjičen je i pritvoren još jedan čileanski svećenik, prenio je AFP.

Sud u Melipilli, gradu 60 km udaljenom od Santiaga, na 5 godina zatvora osudio i partnericu 55-godišnjeg oca Munoza, s kojom ima dvoje djece, a koja mu je pomagala u organiziranju sastanaka s maloljetnicima u motelima na području oko Santiaga.

Pročitajte i ovo Kamerom u ručnom satu snimao djecu u Rovinju - 1 Novi slučaj Gnjusni slučaj u Istri: Nijemac na bazenu u Rovinju snimao djecu, policija objavila detalje Ilustracija Projekt odobrila i vlada Mijenjaju zakon o kažnjavanju pedofila: "Klinički protokol uključuje kemijsku kastraciju"

Otac Munoz osuđen je i zbog posjedovanja pornografskog i pedofilskog materijala. Uhićen je u siječnju 2010. godine. Njegov dvostruki život otkriven je nakon policijske istrage, ali i reportaže objavljene u programu javne televizije TVN.



U drugome slučaju seksualnog zlostavljanja maloljetnika zabilježenom na jugu zemlje, sud u gradu Concepcionu odlučio je pritvoriti oca Audina Araya, zbog optužbi da je seksualno zlostavljao troje svojih učenika u dobi od 15 do 17 godina u katoličkom sjemeništu, čiji je bio rektor. Njegov odvjetnik Marcelo Torres smatra kako 'optužbe nisu sasvim jasne, već neprecizne i kontradiktorne'.

Katolička crkva u Čileu, u kojoj je rimokatoličko stanovništvo u ogromnoj većini, oko 80 posto, prošli je mjesec i službeno zatražila 'oprost' zbog seksualnih zlostavljanja što su ih nad maloljetnicima počinili neki čileanski katolički svećenici. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene