Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji ga ne žele

Surogat majka obećala: 'Ja ću se brinuti o dječaku s Downovim sindromom!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mališan se od prvog dana bori s nekoliko različitih bolesti, a predstoji mu i operacija srca. Biološki roditelji ga ne žele. Zato će brigu o njemu preuzeti žena koja ga je donijela na svijet - 21-godišnja surogat majka.

Gammy ima samo sedam mjeseci. Rodila ga je 21-godišnja Tajlanđanka kao surogat majka jednom australskom paru. Gammy boluje od autizma, a njegova sestra blizanka rođena je potpuno zdrava.

Pročitajte i ovo Luka je na jedan dan postao policajac - 5 Plava odora Ispunjena dugogodišnja želja: Kako je Luka na jedan dan postao policajac i što smo svi mi naučili od njega Video Dječaka s Downovim sindromom - 2 NIZ REAKCIJA NA SPORNU SNIMKU Majka dječaka s Downovim sindromom: "Ravnateljica vrtića rekla mi je - gospođo, ako vam se ne sviđa, ima još 10 drugih vrtića, možete ići"

Roditelji koji su mladoj Pattaramon platili da im bude surogat uzeli su samo zdravu djevojčicu, a dječaka nisu željeli ni pogledati. Vijest je to koja je prošli tjedan odjeknula svjetskim medijima. Danas je vijest to što se mlađahna Pattarmon zaklela da će se upravo ona brinuti o bolesnom dječaku, iako je siromašna i ima svoje dvoje male djece, prenosi CNN.

Dobili blizance, curicu zadržali, a bolesnog brata odbacili

'U sedmom mjesecu trudnoće rečeno mi je da dječak ima Downov sindrom. Rekli su mi da ga se riješim i da će biti načina da spasim drugo dijete. Nisam to htjela učiniti. To je grijeh', kaže Pattarmon i dodaje kako roditelji dječaka nikada nisu ni pogledali iako su on i djevojčica ležali u krevetićima jedan do drugog. Djevojčici su nosili i mlijeko i pelene, a njemu ništa.

Uskoro nakon što se pojavila informacija da roditelji dječaka ne žele, na internetu je pokrenuta kampanja skupljanja novca za njegovo liječenje i skrb. U samo 12 dana skupljeno je 215.000 dolara koji će pokriti troškove liječenja od upale pluća i predstojeće operacije srca, a ono što ostane ići će u fond za njegovo školovanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene