Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Partnerstvo i zajednička vizija

Suradnja Rusije i Venezuele u razvoju nuklearne energije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev koji od jučer boravi u dvodnevnom posjetu Caracasu, izjavio je kako su isporuke oružja i prijašnji vojni sporazumi s Venezuelom pridonijeli jačanju multipolarnosti u svijetu.

Medvedevljev posjet Venezueli poklapa se s povijesnim pomorskim vježbama između dviju zemalja koje se odvijaju u području Kariba. Medvedev je ocijenio kako se odnosi njegove zemlje s Venezuelom temelje na 'partnerstvu i pragmatičnoj viziji situacije u svijetu'.

Pročitajte i ovo Venezuela želi teritorij Gvajane - 5 Zveckanje oružjem Moguć rat, a Rusija i SAD već odabrali strane: "Nikada se nećemo pokoriti imperiju" Vojska Venezuela Nova karta Sprema se novi rat! Vojske su već na granici, spominje se sveto tlo, a sve je počelo jednim otkrićem

Venezuelski predsjednik Hugo Chavez i njegov ruski kolega u srijedu su potpisali sedam sporazuma, među kojima je i onaj o bilateralanoj suradnji u domeni civilne nuklearne energije.

Od 2005. sporazumi o prodaji ruskog oružja Caracasu odnosili su se na radare, 24 aviona tipa Suhoj-30, 50 helikoptera i 100.000 automatskih pušaka, ukupne vrijednosti oko 4,1 milijarde dolara.

Medvedev je za vrijeme posjeta Caracasu Chaveza pozvao u posjet Moskvi tijekom 2009.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene