Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog požara je evakuirano više od 6000 ljudi.


Šumski požari bjesne u četvrtak nekoliko španjolskih pokrajina zbog čega su u tijeku evakuacije, a vlasti EU-a upozoravaju na ekstreman rizik od novih požara u zemlji u kojoj nema naznaka popuštanja toplotnog udara.

Vezani članci Neftali Martin Frizer dirljivom gestom ganuo cijeli svijet, njegov čin solidarnosti rasplakao je kolegu Požar bjesni na Gran Canariji (Foto: AFP) Požar bjesni na Gran Canariji: "To je jedna od najbolnijih scena koje sam vidjela u svom životu''

U Andaluziji, na jugu zemlje, kanader iz zraka gasi požar kod sela Lujar u planinama Sierra Nevada.

Požarom je zahvaćeno oko 1800 hektara, a evakuirano je više od 600 ljudi.

Vlasti u regiji gdje će temperature u četvrtak dosegnuti 42 Celzijeva stupnja kažu da požari bjesne i u pokrajinama Huelva i Kaen.

PEPEO I NEVIĐENA PUSTOŠ Turisti bježe: 'Došli su i utekli, tko zna gdje je to otišlo'

Dosad nije zabilježen nijedan smrtni slučaj u razmjerno manjim požarima koji su kasno u srijedu zahvatili još pet španjolskih pokrajina, objavilo je ministarstvo poljoprivrede.

Val vrućine koji zahvaća Europu najviše je pogodio Španjolsku. Prema prognostičarima, zemlju i cijeli idući tjedan očekuju ektremno visoke temperature iznad 40 stupnjeva Celzijevih.

Glavni grad Madrid u lipnju i srpnju već je premašio dosadašnje rekordno visoke temperature zabilježivši 6. srpnja 39,9 stupnjeva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook