Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Andaluzija gori

Šumski požari bjesne Španjolskom, val vrućine se nastavlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog požara je evakuirano više od 6000 ljudi.

Šumski požari bjesne u četvrtak nekoliko španjolskih pokrajina zbog čega su u tijeku evakuacije, a vlasti EU-a upozoravaju na ekstreman rizik od novih požara u zemlji u kojoj nema naznaka popuštanja toplotnog udara.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Madrid Kriza stanovanja Izdali su više od 5000 zlatnih viza, a sad će ih ukinuti: ''Gotovo je nemoguće pronaći pristojan smještaj''

U Andaluziji, na jugu zemlje, kanader iz zraka gasi požar kod sela Lujar u planinama Sierra Nevada.

Požarom je zahvaćeno oko 1800 hektara, a evakuirano je više od 600 ljudi.

Vlasti u regiji gdje će temperature u četvrtak dosegnuti 42 Celzijeva stupnja kažu da požari bjesne i u pokrajinama Huelva i Kaen.

PEPEO I NEVIĐENA PUSTOŠ Turisti bježe: 'Došli su i utekli, tko zna gdje je to otišlo'

Dosad nije zabilježen nijedan smrtni slučaj u razmjerno manjim požarima koji su kasno u srijedu zahvatili još pet španjolskih pokrajina, objavilo je ministarstvo poljoprivrede.

Val vrućine koji zahvaća Europu najviše je pogodio Španjolsku. Prema prognostičarima, zemlju i cijeli idući tjedan očekuju ektremno visoke temperature iznad 40 stupnjeva Celzijevih.

Glavni grad Madrid u lipnju i srpnju već je premašio dosadašnje rekordno visoke temperature zabilježivši 6. srpnja 39,9 stupnjeva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene