Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko tisuća prosvjednika sukobilo se u utorak s policijom pred zgradom ukrajinskog parlamenta u Kijevu na koju su bacali kamenje i dimne bombe te pucali iz zračnih pušaka.


Reutersov fotoreporter prenosi da su se uglavnom mlađi ljudi, maskirani i naoružani metalnim šipkama i lancima, okupili pred glavnim ulazom u parlament i počeli ga gađati.

Vezani članci Gladne djevojčice u Ukrajini (Foto: Facebook/dnipropolice) - 1 Kuća strave u Ukrajini: Majka izgladnjivala djevojčice od jedne i pet godina - "Jele su stiropor, tapete i kosu" 64957ad431_60906066 FOTO KAOS U KIJEVU: Klička poprskali aparatom za gašenje požara

Zastupnici, koji su upravo donijeli protukorupcijske zakone i izabrani novog ministra obrane, zbog nereda su prekinuli sjednicu.

Zasad je nejasno što prosvjednici traže, a neki od njih odbili su reći koje političke snage predstavljaju.

"Ovo je provokativna akcija usmjerena na destabilizaciju stanja u Ukrajini", rekao je savjetnik ministra unutarnjih poslova Zorjan Širjak.

Većina prozora na prvom katu je razbijena ili izbušena mecima iz zračne puške, rekao jefotoreporter Reutersa.

Putin naredio povlačenje vojske s granice s Ukrajinom!

Ranije u utorak, nacionalistička stranka Sloboda održala je sastanak blizu parlamenta i zatražila od zastupnika da dade poseban status nacionalističkoj skupini Ukrajinska pobunjenička vojska (UPA), koja se u Drugom svjetskom ratu borila protiv nacističkih okupatora , a kasnije protiv sovjetskih snaga.

Ta je stranka priopćila da nema nikakve veze s prosvjedima, kao i ultradesni nacionalistički pokret Desni sektor. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook