Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već im sudili zbog silovanja i ubojstava

Suđenje dvojici vojnih zapovjednika zbog krađe beba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počelo je suđenje dvojici bivših argentinskih zapovjednika zbog krađe beba.

Bivši vojni vođe Jorge Vindela i Reinaldo Bigone optuženi su zbog 34 slučaja sustavne krađe djece i novorođenčadi ubijenim političkim zatvorenicima između 1976. i 1983.

Pročitajte i ovo Tijela beba u bolnici u Gazi Jezivi prizori VIDEO Pakao u bolnici: Otkrivene mrtve bebe na intenzivnoj, tijela se raspadaju... Promicanje dojenja u Hrvatskoj Za dječje zdravlje Pobijedili smo negativan trend! "Vidjeli smo da to ne donosi dobrobiti za njihovo zdravlje"

Sudi im se i zbog toga što su djeci mijenjali identitet i davali ih na usvajanje svojim simpatizerima. U idućih nekoliko dana više od 370 svjedoka trebalo bi svjedočiti protiv optuženih. Za vrijeme diktature ubijeno je više od 30 tisuća ljudi.

'Prvo im se sudilo zbog mučenja, silovanja i ubojstava, ali nikada im se nije sudilo zbog otmice djece. U početku nam je to jako smetalo, jer je izgledalo da nikoga nije briga za našu djecu. Ali kasnije smo shvatili da ih možemo tužiti zbog sistematske krađe djece', rekla je Rosa Roisinbilt, potpredsjednica udruge 'Bake Plaze de Mayo'.

'Ovo je primjer da pravda može biti zadovoljena iako je prošlo mnogo vremena, a jedino pravda i istina mogu zaliječiti društvo', istaknula je Donda, jedna od žrtava otmice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene