Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPORA PRAVDA

Beograd: Suđenje narkobosu Darku Šariću odgođeno 17. put u ovoj godini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje narkobosu Darku Šariću i njegovoj skupini odgođeno je po 17. put u ovoj godini. Ovoga puta razlog je bio izostanak čak trojice odvjetnika.

Iako se neka suđenja na hrvatskim sudovima znaju nazivati farsom, što reći za proces koji se u Srbiji vodi protiv Darka Šarića i njegove skupine zbog međunarodnog šverca kokaina. To je suđenje, naime, u ponedjeljak odgođno 17. put u ovoj godini. 

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece

Ovoga puta razlog je bio izostanak čak trojice odvjetnika za koje nitko nije znao gdje su. Optuženici su ih pokušali kontaktirati, no uspjeh je bio tek djelomičan. Kako piše portal Krik.rs Jedan se javio sa sprovoda u Crnoj Gori, drugi se pravdao da nije znao da je ročište pomaknuto u jutarnji termin (sudac ga je pomaknuo dva tjedna ranije), a treći na pozive nije odgovarao. 

Čak sat i pol je trajao pokušaj pronalaska odvjetnika, jedan je čak i stigao u sudnicu, no suđenje je ipak prekinuto. 

Slučaj Darka Šarića dobro je poznat u regiji jer se ne radi o sitnom gradskom dileru, već jednom od najvećih narkobosova u ovom dijelu Europe. Još je 2010. optužen zbog pranja više od 20 milijuna eura od prodaje kokaina, no kasnije optužbe navodile su iznose u stotinama milijuna eura. Da nije sve u novcu svjedoče i optužbe da je Šarićev klan pripremao likvidaciju najviših srpskih dužnosnika. 

Kako to obično biva, Šarić je iz zemlje pobjegao uoči pokretanja akcije koja je trebala rezultirati njegovim uhićenjem. U siječnju 2010. godine raspisana je međunarodna tjeralica, no uhićen je tek 2014. godine, četiri i pol godine kasnije. 

Prvostupanjskom presudom Šarić je osuđen na 20 godina zatvora, no viši sud ju je poništio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene