Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pao u Latinskoj Americi

VIDEO Pogledajte trenutak izlaska najtraženijeg balkanskog narkobosa iz aviona u Beogradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićen je Darko Šarić, vođa kriminalne skupine osumnjičene za trgovinu drogom, javili su u utorak ujutro beogradski mediji.

Šarićevo saslušanje je počelo nešto poslije 11 sati i završeno je par minuta prije 12 sati. Kazneno izvanraspravno vijeće odredilo je šariću pritvor do 60 dana.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Nenad Periš i nestala djevojčica velika potraga u Boru Otac Mateja Periša poslao dirljivu poruku obitelji nestale djevojčice

"Darko Šarić se organima Srbije predao bezuvjetno kad je shvatio da je lociran, kako bi se izbjeglo krvoproliće", rekao je na izvanrednoj konferenciji za medije srpski ministar pravosuđa Nikola Selaković, a prenosi B92.

"Kad je bjegunac toga postao svjestan, dobili smo zahjtev za kontakt i tad se odvijao i pregovarački proces. Usljedila je ponuda za bezuvjetnu predaju. Predaja je bezuvjetna, a Šarić je tražio da mu se omogući kontakt sa braniteljem, majkom i sinom", naveo je Selaković.

Pregovori koje je Selaković spomenuo počeli su prije mjesec i pol dana. Na njegovom uhićenju se radilo devet i pol mjeseci, istaknuo je Selaković te novinarima poručio da se šarić nije mogao bez pomoći skrivati posljednje četiri i pol godine.

Specijalni tužitelj za organizirani kriminal, Miljko Radisavljević, istaknuo je da zbog interesa istrage ne može precizirati gdje je i kako uhićen Darko Šarić, jer je u bijegu još ukupno 18 njegovih suradnika.

Okrivljenom Šariću se na teret, između ostalog, stavlja i da je počevši od 2009. godine prokrijumčario 5.754 tona kokaina, kao i da je u Srbiji oprao najmanje 22 milijuna eura.

Radisavljević je rekao i da se kazneni postupak protiv Šarića i pripadnika njegove skupine nastavlja, da se Šarićevim pripadnicima već sudi i da je sljedeći pretres zakazan za 24. svibnja te da će se vidjeti hoće li Šarić tražiti odgodu zbog pripreme obrane.

Šarić se krio u zemljama Latinske Amerike, prelazeći iz jedne zemlje u drugu, gdje je i pronađen. Nakon što je u jednoj od njih uhvaćen, prebačen je u Crnu Goru gdje je službeno uhićen. U Beograd je stigao u 8:45 sati.

Tko je Darko Šarić, najtraženiji balkanski narkobos?

Ime Darka Šarića prvi put se pojavilo u javnosti prije pet godina kad je u listopadu 2009. godine povezan sa slučajem kad je urugvajska policija u luci Santiago Vasquez kod Montevidea zaplijenila 2,8 tona kokaina na jahti Maui, koja je plovila pod zastavom Velike Britanije.

BiH: Osuđen biznismen koji je prao novac za narko bosa Šarića

U Srbiji je optužena velika skupina njegovih suradnika, optuženih među ostalim i za pranje novca od trgovine drogom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene