Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žalbeno vijeće Suda BiH ukinulo je prvostupanjsku presudu kojom je bivši hrvatski član Predsjedništva BiH Ante Jelavić osuđen na deset godina zatvorske kazne.


Jelavić je osuđen jer je navodno posredstvom Hercegovačke banke sudjelovao u pronevjeri novca što ih je Hrvatska kao pomoć slala Hrvatima u BiH, izjavio je Jelavićev odvjetnik Dragan Barbarić.

Vezani članci Dodik i Čović na konferenciju za medije nakon sastanka poručili kako nastavljaju suradnju - 3 Dodik i Čović dogovorili političku suradnju: "SNSD neće u strukture vlasti bez HDZ-a i HDZ neće bez nas" Slika nije dostupna Tri četnika oslobođena optužbi za širenje međunacionalne mržnje: "Presuda je skandalozna"

Prema Barbarićevim riječima, Žalbeno vijeće Suda BiH je odlučilo da se Jelaviću održi novo suđenje. 

Nepravomoćna desetogodišnja zatvorska kazna Jelaviću je izrečena početkom listopada 2005. godine. Jelavić se nije pojavio na čitanju presude i od tada se nalazi izvan dosega vlasti BiH. 

Brojni su lokalni mediji, ali i hrvatski, pisali da se Jelavić skriva u Hrvatskoj. 

Barbarić je rekao da se Jelavić za sada ne namjerava vratiti u BiH. Prema njegovom mišljenju, za razrješenje "slučaja Jelavić" najprikladnije bi bilo da se suđenje prepusti Hrvatskoj.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju