Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sud BiH ukinuo presudu Anti Jelaviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žalbeno vijeće Suda BiH ukinulo je prvostupanjsku presudu kojom je bivši hrvatski član Predsjedništva BiH Ante Jelavić osuđen na deset godina zatvorske kazne.

Jelavić je osuđen jer je navodno posredstvom Hercegovačke banke sudjelovao u pronevjeri novca što ih je Hrvatska kao pomoć slala Hrvatima u BiH, izjavio je Jelavićev odvjetnik Dragan Barbarić.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Prema Barbarićevim riječima, Žalbeno vijeće Suda BiH je odlučilo da se Jelaviću održi novo suđenje. 

Nepravomoćna desetogodišnja zatvorska kazna Jelaviću je izrečena početkom listopada 2005. godine. Jelavić se nije pojavio na čitanju presude i od tada se nalazi izvan dosega vlasti BiH. 

Brojni su lokalni mediji, ali i hrvatski, pisali da se Jelavić skriva u Hrvatskoj. 

Barbarić je rekao da se Jelavić za sada ne namjerava vratiti u BiH. Prema njegovom mišljenju, za razrješenje "slučaja Jelavić" najprikladnije bi bilo da se suđenje prepusti Hrvatskoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene