Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski par uhićen je pod sumnjom da je 7-godišnjeg sina duži vremenski period držao zatočenog u spavaćoj sobi te ga je otac, na majčino odobravanje, sustavno fizički zlostavljao.


Policija je stravičan slučaj otkrila protekli utorak u domu obitelji u francuskom gradu Millau na temelju socijalne službe koja je bila angažirana u kolovozu protekle godine jer je par zapostavljao drugo jednogodišnje dijete, piše Brisbanetimes.

Vezani članci Požar Pokazao zašto je neophodno zatvarati vrata spavaće sobe preko noći i objavio stravičnu snimku Brie Larson i Alex Greenwald (Foto: AFP) Holivudski par otkazao vjenčanje, no razlozi vjerojatno nikada neće biti otkriveni

Još je nejasno koliko dugo i pod kojim je okolnostima dječak bio zaključan u sobi, a susjedi su francuskim medijima rekli da su povremeno znali viđati vani. 'Dječak je bio misteriozno sakriven. Zaključan je proveo u sobi nekoliko godina u kojoj je i urinirao. U prostoriji osim kreveta nije bilo ni jednog komada drugog namještaja i niti jedna igračka. Dječaj je živio kao u zatvorskoj ćeliji', rekao je tužitelj. Dodao je kako je otac svakodnevno ulazio u sobu i tukao dječaka dok je njegova majka sve to gledala i odobravala.

Policija je dječaka zatekla u psihički nestabilnom stanju no zaključili su da je iznenađujuće inteligentan usprkos činjenici da je živio u izolaciji te nije pohađao nikakav oblik nastave. Trenutno je dječak zajedno s bratom smješten u zamjensku obitelj. 42-godišnji otac optužen je za zlostavljanje maloljetnika, a 35-godišnja majka za nepoduzimanje radnji kojim bi zaustavila zlostavljanje. Oboje su optuženi za sustavno zapuštanje i zanemarivanje.