Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Afp

Dječak naoružan pištoljem ubio je troje djece i ženu u obiteljskoj kući u naselju Grantsville u SAD-u. Peta upucana osoba nalazi se na bolničkom liječenju. Dječak je uhićen.


Policija još utvrđuje sve okolnosti pucnjave koja se dogodila u petak navečer. Istražitelji vjeruju da su sve žrtve u srodstvu, no odbili su objaviti više detalja o dječaku koji ih je upucao s obzirom na to da se radi o maloljetniku.

Vezani članci Napad u Rusiji Otkrivene jezive poruke bivšeg učenika koji je ubio devetero djece u Rusiji: ''Danas ću ubiti puno biološkog smeća i ustrijeliti sebe'' Napad nožem, ilustracija 19-godišnjakinja nožem pokušala ubiti 24-godišnjaka: Izbola ga je po trupu i rukama

"Pokušavamo biti sigurni u činjenično stanje i provjeravamo odnose između ubijenih i napadača. Što se tiče motiva, on je za sada nepoznat", kazala je Rhonda Fields iz policije u Grantsvilleu nedaleko Salt Lake Cityja.

Radi se o prvom višestrukom ubojstvu u tom gradu u 20 godina. Dječak je suočen s 10 optužbi od kojih je najteža ona za ubojstvo, priopćeno je iz policije. On je, ujedno, i jedini osumnjičeni. Imena žrtava bit će objavljena u ponedjeljak, piše AP.

Policija se na dojavu o pucnjavi odazvala u petak oko 19 sati. Policajci su u kući pronašli tijela dvije djevojčice, dječaka i žene. Dječak koji je pucao i njegova peta žrtva već su bili prevezeni u obližnju bolnicu. Ozlijeđena osoba upucana je iz vatrenog oružja, no u stabilnom je stanju i očekuje se da će se oporaviti.

Dječak je uhićen u bolnici i zadržan u zatvoru za maloljetnike. Škola u četvrti Tooele ponudila je učenicima psihološku pomoć.

Guverner Utaha Gary Herbert pozvao je roditelje i djedove da osiguraju svoje vatreno oružje. "Svi čvrsto zagrlite svoje najmilije i zapamtite da će ljubav, a ne mržnja, izliječiti slomljene pojedince i obitelji", napisao je na Twitteru.