Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liberija zatvorila granice

Strašni virus nezaustavljiv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već su preminula dva ugledna liječnika koji su liječili zaražene virusom.

Nakon američkog liječnika koji se u Liberiji zarazio virusom ebole, objavljeno je da je zaražena još jedna Amerikanka.

Kent Brantly je 33-godišnji liječnik koji je liječio oboljele od smrtonosnog virusa u centru za pomoć humanitarne organizacije Samaritan’s Purse u gradu Monrovia. Nancy Writebol radila je kao pomoćno osoblje u istom centru, javlja Washington Post. Oboje se nalaze u izolaciji i njihovo je stanje stabilno, izvijestila je glasnogovornica organizacije Melissa Strickland.

Ebola je očito počela uzimati danak i među onim zdravstvenim radnicima koji rade u relativno dobrim, zaštićenim uvjetima. Objavljeno je kako je u nedjelju preminuo i jedan od najuglednijih liberijskih liječnika, Samuel Brisbane dok je radnije ovog mjeseca od ebole umro i liječnik iz Ugande koji je također liječio zaražene.

Pročitajte i ovo Joe Biden rutinska kontrola "Možda misle da izgledam premlado": Biden išao na sistematski Naručivanje kod doktora Imaš pravo, ostvari ga "Pa ne naručujem se na frizuru, trebam liječničku pomoć": Mnogi pacijenti sve nezadovoljniji praksom doktora opće medicine, evo što učiniti

Sierra Leone potvrdila je prvi slučaj zaraze smrtonosnim virusom ebole u glavnom gradu Freetownu, nakon što je umrla žena koja je pobjegla iz bolnice, a prvi je slučaj prijavila i Nigerija te je liberijska vlada zatvorila sve granične prijelaze, ograničila okupljanja i uvela stroge zdravstvene mjere, javlja Reuters.

Strašni virus uzima nove žrtve - Zaražen je još jedan liječnik!

Prema najnovijim podacima Svjetske zdravstvene organizacije, trenutno najsmrtonosnijim virusom na svijetu do sada je zaraženo najmanje 1200 ljudi u Liberiji, Sierra Leoneu i Gvineji od čega je 672 umrlo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene