Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sindikati žele 12,2 posto veće plaće, dok im tvrtka koja je u vlasništvu države nudi manje od devet posto.


Štrajk u podzemnoj željeznici u Sao Paulu se nastavlja do daljnjega, objavili su vođe sindikata koji zastupaju radnike. Štrajk je počeo još u četvrtak i stvorio ogromne gužve u prometu, a radnici poručuju da će nastaviti sve dok vlada ne poveća njihove plaće.

Vezani članci Sanitetski prijevoz, ilustracija Nastavljen je štrajk sanitetskog prijevoza u Zagrebu: Hoće li im se uskoro pridružiti i kolege iz drugih gradova? Sanitetski prijevoz, ilustracija Zagrebački sanitetski prijevoz u štrajku, splitskim kolegama to ne pada na pamet

Žele 12,2 posto veće plaće, dok im tvrtka koja je u vlasništvu države nudi manje od devet posto. Sindikat se nije pokolebao ni nakon što je sud donio presudu da je štrajk nezakonit i odradio kaznu od 130 tisuća eura za svaki dan koji se od ponedjeljka provede u štrajku.

Djeca prisiljena na prostituciju, boje se nogometnih obožavatelja

'Vlada je objavila rat radnicima. Bolje im je neka sjednu s nama i razgovaraju ili neće biti prijevoza tijekom Svjetskog prvenstva', poručuju iz sindikata i najavljuju žalbu na odluku suda.

Željeznica u Sao Paulu svakog dana prevozi 4,5 milijuna ljudi pa je štrajk radnika izazvao kaos u prometu. U četvrtak i petak se zbog toga stvorila kolona u prometu veća od 200 kilometara.

U Sao Paulu će se za samo tri dana otvoriti Svjetsko prvenstvo. Na Areni Corinthians prvu će utakmicu odigrati Brazil i Hrvatska, a na istom će se stadionu igrati i polufinale turnira.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook