Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužna životna priča

Stradaloj kćeri napravio spomenik u obliku WTC-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisućama kilometara udaljeni od New Yorka, Blizanci još uvijek uspravno stoje.

Litvanski profesor fizike Vladimir Gavriushin 11. rujna 2001. godine izgubio je kćer Jelenu. U čast na nju Vladimir je napravio repliku Blizanaca od granita visokih skoro dva metra.  Ispod njih je kao temelj postavio kamenje koje je donio s ruševina WTC-a u New Yorku. Tako će Vladimir i ovu desetu obljetnicu smrti svoje kćeri provesti pokraj osobnog WTC-a u Vilniusu jer putovanje u New York si ne može više priuštiti.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Ruski bombarder obavještajni kanali Dio Europe na nogama, stižu dramatična upozorenja: "Rusija se sprema za dugotrajni rat sa Zapadom, evo što rade!"

Tog kobnog dana i Vladimir je sa suprugom bio u New Yorku. Bili su u posjetu kćeri koja je radila u odvjetničkom uredu smještenom u WTC-u. Dok su šetali po Brooklyn Bridgeu nastala je strka i panika. Ono što se dogodilo nisu mogli zamisliti ni u najluđim snovima. Zvao je kći na mobitel, no nitko se nije javljao...

Nekoliko puta poslije tragedije je posjećivao SAD, no povod nije bio ugodan. Naime, kćerin muž mu brani da posjećuje svog unuka kojeg nije vidio od 2001. godine. Sporili su se i na sudu, no Vladimir je izgubio i nije vidio unuka već deset godina, a malo je izgledno da će ga ikad više i vidjeti. Supruga mu je umrla 2008. godine i pokopana je kraj kćeri. Vladimir tako dosta vremena provodi sjedeći ispred 'mini WTC-a' i prisjeća se sretnijih dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene