Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stotine mrtvih u poplavama u Sjevernoj Koreji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema pisanju sjevernokorejskih državnih medija, stotine mrtvih i nestalih posljedica su poplava i klizanja tla prouzročenih jakim kišama koje su padale posljednjih dana.

Vlasti su po prvi puta potvrdile da su loše vremenske prilike rezultirale velikim ljudskim žrtvama i razaranjima u toj zatvorenoj zemlji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Unatoč napetim odnosima Sj. Koreja nakon velikih poplava traži pomoć od Južne Koreje Slika nije dostupna Granična pitanja Koreje zajedno u mjerama protiv poplava

Sjevernokorejska novinska agencija (KCNA) još je u srijedu izvijestila o "golemim" gospodarskim gubicima koje su prouzročile jake kiše.

No, Crveni križ je isti dan objavio informaciju da je u poplavama život izgubilo najmanje sto osoba te da je nebrojena sela voda naprosto zbrisala s lica zemlje. 

- Jake kiše ostavile su iza sebe stotine mrtvih i nestalih diljem zemlje, priznala je u subotu KCNA, no nije navela preciznije brojke.

Nekoliko desetaka tisuća kuća je razoreno, a uništeni su i brojni infrastrukturni objekti poput cesta i mostova. 

Najveće štete pretrpjela su središnja i istočna područja zemlje. U pokrajini Pyongan uništeno je više od 6 tisuća kuća i gotovo 500 javnih zgrada, a poljoprivredne površine su pod vodom.

Prirodna nepogoda vjerojatno će zadati novi udarac zemlji kojoj kronično nedostaje hrane zbog lošeg upravljanja gospodarstvom i ulaganja golemih svota novca uglavnom u naoružavanje i razvoj nuklearnog oružja. 

Poplave su pogodile i Južnu Koreju. Prema posljednjim podacima tamo je poginulo 60-ak osoba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene