Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Granična pitanja

Koreje zajedno u mjerama protiv poplava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južna Koreja predložila je u ponedjeljak pregovore sa Sjevernom Korejom o učinkovitim mjerama protiv poplave u riječnom području na granici dviju država, kao i drugim važnim bilateralnim pitanjima, poput sastanaka razjedinjenih obitelji, objavili su službeni izvori u Seulu.

U nesreći, koja se dogodila prošlog mjeseca, kad su u Sjevernoj Koreji neočekivano pustili vodu iz akumulacije u pograničnom području, na južnokorejskoj strani poginulo je šestero ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Unatoč napetim odnosima Sj. Koreja nakon velikih poplava traži pomoć od Južne Koreje Slika nije dostupna 'Prikladne mjere' Obama podupire južnokorejski zahtjev pred Vijećem sigurnosti

>> Sjeverna Koreja želi uspostaviti plodne odnose

Glasnogovornik južnokorejskog ministarstva za ujedinjenje Čun He-Sung rekao je u ponedjeljak kako je Seul predložio da se u srijedu na sjevernokorejskoj strani granice sastanu stručnjaci kako bi razmotrili mjere protiv poplava rijeke Imdžin koja protiče pograničnim područjem. Razgovore o ujedinjenju obitelji odvojenih Korejskim ratom (1950-1953) Seul je predložio za petak, također na sjevernokorejskom teritoriju, rekao je Čun He-Sung. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene