Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo pojavljivanje

Što je sve Ratko Mladić izrekao na sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se nagađalo da se zbog zdravstvenih problema Ratko Mladić neće ni pojaviti u sudnici, ovaj ratni zločinac danas je bio pred sucem i duže nego se očekivalo.

Prvi nesporazumi Mladića i suca Alphonsa Orija krenuli su već na samom početku kod formalnog utvrđivanja mjesta i datuma rođenja. Mladić je imao nejasnoća i oko procedure koje mu je pročitala tajnica suda.

Pročitajte i ovo U Haagu započela konferencija o ratnim zločinima u Ukrajini Nakon dvije godine U Haagu započela konferencija o ratnim zločinima u Ukrajini Ratko Mladić (Foto: AFP) ne smije na zrak Ratni zločinac Ratko Mladić traži od Haaga da posjeti grobove kćeri, majke i bratića: ''Sat mi otkucava''

'Gospodine suče, ja sam teško bolestan čovjek. Čuo sam ovo što je gospođica rekla. Meni treba malo duže vremena da razmislim o tome što je sve pročitala. Budite strpljivi sa mnom', rekao je. Na pitanja suca da li je razumio optužnicu Mladić je nekoliko puta ponovio kako je vidio neke papire, ali ih nije čitao jer bi mu trebalo previše vremena.

'Ja sam pogledao fascikle i nisam čitao što u njima piše. Ako je ta optužnica bila među tim fasciklima nije mi poznato što u njoj piše. Za čitanje ona tri fascikla meni bi trebalo najmanje dva mjeseca, ako ne i više', rekao je Mladić. Na pitanje suca želi li iskoristiti pravo da mu se pročita cijela optužnica Mladić je rekao da ne želi da mu se optužnica čita 'ni u jednom slovu ni u jednoj rečenici'.

'Želim da živim i da doživim slobodu jer ja i ovakav kakav sam branim svoju zemlju i svoj narod, a ne Ratka Mladića. Ako hoćete da vam kažem ovo što me nervira o proceduri - neću da me vode ispod ruke kao slijepca, koliko mogu hodati, hodat ću sam. Neću da me vode, ja sam general Ratko Mladić. U čitavom svijetu znaju tko sam.'

Ratko Mladić se na svom prvom pojavljivanju na sudu obraćao direktno sucu Oriju koji ga je zbog širine njegovih odgovora nekoliko puta prekidao. U priloženim videima pogledajte kako je to izgledalo!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene