Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Roditelji nestale Madeleine McCann broje 100. dan od nestanka njihove djevojčice u Portugalu.


Kate I Gerry McCann suočavaju se sa natpisima nekih portugalskih novina da je Madeleine vjerojatno mrtva, kao i optužbama da su nekako upleteni u njezin nestanak. 

Vezani članci Mjesto gdje je izvučeno tijelo muškarca za kojeg se sumnja da je Matej Periš - 1 FOTO/VIDEO Pogledajte kako izgleda mjesto gdje je izvučeno tijelo muškarca za kojeg se smatra da bi mogao biti Matej Periš Slika nije dostupna Maddie bi danas slavila 8. rođendan, roditelji ne odustaju od potrage

Stoti dan neizvjesnosti obilježiti će molitvom, dok će nekolicina britanskih sportaša iskazati svoju potporu. 

Momčadi Premier lige na zagrijavanju pred utakmicu nositi će majice sa slikom Madeleine McCann.

Njeni roditelji vjeruju da je još uvijek živa jer nisu vidjeli nikakve konkretne dokaze koji bi im govorili suprotno. 

Došli su u središte pozornosti nakon što je policija počela sumnjati u njihovu priču da je Madeleline oteta iz njihovog apartmana u Praia da Luzu 3. svibnja. 

U međuvremenu, otkriveni su tragovi krvi u sobi u kojoj je Madeleine posljednji put viđena. Uzorci su poslani na analizu u laboratorij u Birminghamu. 

Prošlog je tjedna objavljeno da je djevojčica veoma slična Madeleine viđena u Belgiji u jednom restoranu. Boca soka iz koje je pila poslana je na analizu, ali rezultati nisu potvrdili niti opovrgnuli da je to bila ona. 

Kako su rekli u laboratoriju koji je provodio analizu, pronašli su DNA muškarca koji je sjedio sa djevojčicom, ali ne i dovoljno njenih tragova. Misle da je vjerojatno muškarac popio iz boce nakon djevojčice te tako prekrio njene tragove.

McCannovi tvrde da ih sve veća medijska pozornost nije otjerala iz Portugala. Ističu da je veoma teško kada ljudi govore da im je kći mrtva i da su oni nekako povezani s time. Sve što žele je da se Madeleine vrati i da se sazna istina. 

Nadaju se da će ostati dovoljno jaki i preživjeti sve na što naiđu. Sastali su se sa portugalskim istražiteljima nekoliko puta i najviše ih smeta što ne mogu dobiti točnu informaciju.

Prema portugalskim zakonima, policija ne smije javno iznositi detalje otvorene istrage, ali njihov je glasnogovornik istaknuo da postoje indicije koje govore da Madeleine nije oteta. Paul Luckman iz Portugal Newsa prokomentirao je da se u posljednja dva tjedna istraga promijenila. Misli da je to zbog činjenice što se policija u sto dana istrage gotovo nije makla sa početne točke.

U Portugalu i Velikoj Britaniji organiziraju se mise na kojima će se moliti za nestalu djecu. 

McCannovi su na YouTubeu pokrenuli stranicu na kojoj će se ostavljati video snimke i fotografije nestale djece. 

Međunarodni centar za nestalu i iskorištavanu djecu iz Washingtona upravljati će stranicom "Don't you forget about me" (nemoj me zaboraviti).

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju