Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrael u strahu

Što ako američko oružje dođe do Hezbolaha?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ministar obrane Ehud Barak u srijedu je izrazio strah od mogućnosti da oružje koje je SAD dao Libanonu padne u ruke šijitskom pokretu Hezbolahu, koji podupire Iran.

'Što se tiče Libanona, treba iskazati oprez i hladnokrvnost, nisu nam se baš svidjele pošiljke američkog oružja posljednjih mjeseci. Bojimo se da dio toga ne padne u ruke Hezbolaha', izjavio je Barak za izraelski radio. No istaknuo je kako treba dati 'političku priliku budućoj libanonskoj vladi'. 'Libanon ima potencijala postati mirno mjesto, samo će budućnost pokazati je li to moguće', ocijenio je. Koalicija koju podupire Zapad izašla je osnažena pobjedom nad blokom predvođenim Hezbolahom na nedjeljnim parlamentarnim izborima. (Hina)

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene