Donald Trump i Stephen Hawking (Foto: AFP)
Donald Trump i Stephen Hawking (Foto: AFP) Foto: Afp

Stephen Hawking, kojeg se smatra jednim od najpametnijih ljudi na svijetu i koji prilično dobro razumije kompleksne probleme, kaže kako ne može shvatiti uspon Donalda Trumpa.


Tijekom gostovanja u showu "Good Morning Britain" na ITV-u Stephen Hawking je upitan može li objasniti šokantni uspjeh Donalda Trumpa. Svjetski poznati fizičar je odgovorio: "Ne mogu. On je demagog koji, kako se čini, privlači najniži zajednički nazivnik".

Vezani članci Donald Trump, Joe Biden Ništa od debate, umjesto toga Biden i Trump večeras se "sučeljavaju" na odvojenim televizijskim nastupima Tiffany Trump Predsjednikova kći vikala dok je slavila rođendan na plaži, uzela odmor od njegove kampanje

Poznati astrofizičar je već više puta kritizirao američkog predsjednika zbog negiranja klimatskih promjena i odluke da SAD povuče iz Pariškog sporazuma. Hawking smatra kako bi to moglo biti presudno i da će "Zemlju gurnuti preko ruba i dovesti do točke kada je globarlo zagrijavanje ireverzibilno". 

Iako je Trump na neki način ostavio otvorenu mogućnost da će promijeniti mišljenje o klimatskim promjenana, Hawking nije optimističan.

"Bojim se da se ništa neće dogoditi jer Trump nastavlja zadovoljavati svoje biračko tijelo", kaže Hawking.