Donald Trump i Stephen Hawking (Foto: AFP)
Donald Trump i Stephen Hawking (Foto: AFP) Foto: Afp

Stephen Hawking, kojeg se smatra jednim od najpametnijih ljudi na svijetu i koji prilično dobro razumije kompleksne probleme, kaže kako ne može shvatiti uspon Donalda Trumpa.


Tijekom gostovanja u showu "Good Morning Britain" na ITV-u Stephen Hawking je upitan može li objasniti šokantni uspjeh Donalda Trumpa. Svjetski poznati fizičar je odgovorio: "Ne mogu. On je demagog koji, kako se čini, privlači najniži zajednički nazivnik".

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) - 2 Trump ponovno zgrozio društvene mreže: Na emotivan govor 16-godišnje Grete odgovorio – trolanjem Poruka Trumpu (Foto: Twitter/born_eco) Studenti poslali Trumpu jasnu i krutu poruku dobrodošlice

Poznati astrofizičar je već više puta kritizirao američkog predsjednika zbog negiranja klimatskih promjena i odluke da SAD povuče iz Pariškog sporazuma. Hawking smatra kako bi to moglo biti presudno i da će "Zemlju gurnuti preko ruba i dovesti do točke kada je globarlo zagrijavanje ireverzibilno". 

Iako je Trump na neki način ostavio otvorenu mogućnost da će promijeniti mišljenje o klimatskim promjenana, Hawking nije optimističan.

"Bojim se da se ništa neće dogoditi jer Trump nastavlja zadovoljavati svoje biračko tijelo", kaže Hawking.