Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne može shvatiti

Stephen Hawking zapanjen Trumpovim usponom: "On je demagog koji privlači najniži zajednički nazivnik"

Donald Trump i Stephen Hawking (Foto: AFP)
Donald Trump i Stephen Hawking (Foto: AFP) Foto: Afp
Stephen Hawking, kojeg se smatra jednim od najpametnijih ljudi na svijetu i koji prilično dobro razumije kompleksne probleme, kaže kako ne može shvatiti uspon Donalda Trumpa.

Tijekom gostovanja u showu "Good Morning Britain" na ITV-u Stephen Hawking je upitan može li objasniti šokantni uspjeh Donalda Trumpa. Svjetski poznati fizičar je odgovorio: "Ne mogu. On je demagog koji, kako se čini, privlači najniži zajednički nazivnik".

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka"

Poznati astrofizičar je već više puta kritizirao američkog predsjednika zbog negiranja klimatskih promjena i odluke da SAD povuče iz Pariškog sporazuma. Hawking smatra kako bi to moglo biti presudno i da će "Zemlju gurnuti preko ruba i dovesti do točke kada je globarlo zagrijavanje ireverzibilno". 

Iako je Trump na neki način ostavio otvorenu mogućnost da će promijeniti mišljenje o klimatskim promjenana, Hawking nije optimističan.

"Bojim se da se ništa neće dogoditi jer Trump nastavlja zadovoljavati svoje biračko tijelo", kaže Hawking.

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene