Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strahuje se od najgoreg

U padu zrakoplova 159 mrtvih, pilot je JAT-ov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplov kompanije 'Air India Express' se nije uspio zaustaviti na pisti zbog kiše te se prepolovio i zapalio.

Avion se srušio prigodom slijetanja u zračnu luku u južnom indijskom gradu Mangaloreu danas ujutro, javljaju agencije. Zrakoplov 'Air Indije Expressa' sa 160 putnika i šestero članova posade na letu iz Dubaija nakon slijetanja nije se uspio zaustaviti na sletnoj stazi, mokroj od guste kiše, i završio je u šumi neposredno izvan granica aerodroma. Pritom se raspolovio i zapalio. Indijska televizija prikazala je snimke vatrogasaca koji pokušavaju ugasiti olupinu zrakoplova, javlja Reuters.

Air India je objavila da je najmanje osmero putnika preživjelo nesreću, ali je potom jedna osoba umrla na putu u bolnicu. Nekoliko od njih prikazala je NDTV. Oni su smješteni u bolnicu i nalaze se u teškom stanju, objavio je AFP. Indijski mediji još nisu potvrdili o kojem se tipu zrakoplova radi, ali se pretpostavlja da je u pitanju Boeing 737-800. Najveći dio putnika u njemu činili su Indijci koji rade u zemljama Zaljeva. Air India Express je niskotarifni ogranak Air Indije, nacionalnog indijskog zračnog prijevoznika. Osnovana je prije pet godina i ovo joj je prva nesreća.

Pilot je na popisu zaposlenika JAT-a

Agencije javljaju kako je pilot Zlatko Glušica, britanski državljanin, srpske nacionalnosti te da ima 10.000 sati letenja. Glušica nije prijavio nikakve probleme.

Pilot Zlatko Glušica je na spisku zaposlenih Jat-a, potvrdila je predstavnica za odnose sa javnošću ove srpske aviokompanije Željka Stojanović. Ona je rekla da Glušica u Indiji radi poslednje tri godine, sa još 20-ak Jatovih pilota, kojima je trenutno staž u mirovanju u matičnom poduzeću.

Jat je krajem 2006. godine potpisao sa predstavnicima Air Indie pismo o namjerama, kojim je obuhvaćeno i iznajmljivanje' neangažiranih 'Jatovih" pilota indijskoj kompaniji, na šest do 12 mjeseci, školovanje indijskih pilota u Jatovoj pilotskoj akademiji u Vršcu i Beogradskom školskom centru, kao i komercijalna suradnja za letove u SAD i Kanadu, preko Beograda.

Muškarac koji je preživio zrakoplovnu nesreću u bolničkom krevetu ispričao je novinarima što se dogodilo. 'Napustili smo Dubai oko 1.15 sati i došli ovdje oko 6.20. Tijekom sletanja avion se srušio. Bio je to potpuni šok, prije je pilot rekao kako ima poteškoća. Snažno smo udarili u tlo i odmah je izbio požar', ispričao je preživjeli muškarac medijima. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene