Spasilačke službe u nigerijskom Lagosu pokušavaju izvući ljude ispod ruševina nakon urušavanje zgrade u kojoj se nalazi i privatna škola. Guverner Lagosa Akinwunmi Ambode izvijestio je da ima smrtno stradalih.


Zgrada se urušila u utorak oko 10 sati po lokalnom vremenu.

Vezani članci Oponaša slavne (Foto: Instagram/funnytoheeb) Kim Kardashian mu nije ni do koljena, on sam izrađuje glamurozne oprave Slika nije dostupna KAO KULA OD KARATA Srušila se 9-katnica, 15 osoba nestalo pod ruševinama

Guverner Lagosa Akinwunmi Ambode priopćio je kako ima poginulih. ''Spasili smo oko 25 ljudi, a neki su već bili mrtvi'', kazao je Ambode. Najmanje osmero djece je poginulo, a za mnogima se još traga, piše BBC.

Glasnogovornik Nacionalne agencije za upravljanje kriznim situacijama Ibrahim Farinloye kazao je da vjeruje kako je veliki broj ljudi, uključujući i djecu, zarobljen pod ruševinama zgrade, javlja New York Post

''Na trećem katu zgrade nalazila se privatna škola'', kazao je Farinloye. Kako piše Reuters, vjeruje se da je u školi u trenutku urušavanja bilo stotinjak djece, a do sada je izvučeno najmanje osmero djece.

Urušavanja zgrada nisu rijetkost u Nigeriji jer se često koriste loši konstrukcijski materijali, što vlasti slabo kontroliraju. Tako je više od 100 ljudi poginulo 2016. godine kada se na jugoistoku Nigerije srušila crkva.

Uhićen i prvoosumnjičeni: Zbog utaje 7,2 milijuna kuna poreza protiv 14 osoba predložen istražni zatvor