Spasilačke službe u nigerijskom Lagosu pokušavaju izvući ljude ispod ruševina nakon urušavanje zgrade u kojoj se nalazi i privatna škola. Guverner Lagosa Akinwunmi Ambode izvijestio je da ima smrtno stradalih.


Zgrada se urušila u utorak oko 10 sati po lokalnom vremenu.

Vezani članci Vatrogasci (Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Prelog: Buknuo požar na zgradi poduzeća za vrtnu opremu ''Međimurjeplet'' Slika nije dostupna Usred predavanja urušila se zgrada sveučilišta, službe potvrdile da nema žrtava

Guverner Lagosa Akinwunmi Ambode priopćio je kako ima poginulih. ''Spasili smo oko 25 ljudi, a neki su već bili mrtvi'', kazao je Ambode. Najmanje osmero djece je poginulo, a za mnogima se još traga, piše BBC.

Glasnogovornik Nacionalne agencije za upravljanje kriznim situacijama Ibrahim Farinloye kazao je da vjeruje kako je veliki broj ljudi, uključujući i djecu, zarobljen pod ruševinama zgrade, javlja New York Post

''Na trećem katu zgrade nalazila se privatna škola'', kazao je Farinloye. Kako piše Reuters, vjeruje se da je u školi u trenutku urušavanja bilo stotinjak djece, a do sada je izvučeno najmanje osmero djece.

Urušavanja zgrada nisu rijetkost u Nigeriji jer se često koriste loši konstrukcijski materijali, što vlasti slabo kontroliraju. Tako je više od 100 ljudi poginulo 2016. godine kada se na jugoistoku Nigerije srušila crkva.

Uhićen i prvoosumnjičeni: Zbog utaje 7,2 milijuna kuna poreza protiv 14 osoba predložen istražni zatvor