Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Libanonski ministar Adnan Sajed Husein podnio je ostavku, javila je državna niovinska agencija, tako da je ostavke podnijelo ukupno 11 ministara, čime je srušena vlada premijera Saada al-Haririja.


Huseinov potez uslijedio je nakon ostavke deset ministara iz prosirijskog pokreta Hezbolaha i njegovih političkih saveznika. Hezbolah je pozvao predsjednika Michela Suleimana da sastavi novu vladu.

Vezani članci Mjesec dana od eksplozije u Bejrutu - 3 Čudo mjesec dana nakon eksplozije u Libanonu: Senzori u ruševinama potvrdili otkucaje srca i disanje! Eksplozija u Bejrutu Snimio eksploziju u Bejrutu iz nevjerojatne blizine u visokoj rezoluciji, prizor je jeziv

Nesporazumi zbog istrage ubojstva Haririjeva oca, bivšeg premijera Rafika al-Haririja, paralizirale su libanonsku 'vladu jedinstva'. Hezbolah je zanijekao bilo kakvu upletenost u bombaški napad na Rafika a-Haririja 2005.

Također je osudio uspostavu posebnog suda pod paskom UN-a za suđenje njegovim ubojicama, tražeći od sadašnjeg premijera da odbaci zaključke suda, smatrajući ga 'izraelskim projektom'. Saad al-Hariri odbacuje taj Hezbolahov zahtjev.

Libanonski premijer Al Hariri, koji se nalazi u Washingtonu, zbog krize vlade hitno je odlučio skratiti posjet SAD-u i vratiti se u Libanon, rekli su libanonski dužnosnici u Washingtonu. Hariri će se, čim se vrati, sastati s libanonskim predsjednikom kako bi razmotrili krizu. (Hina)