Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I njegov sin također

Srpskom milijarderu Miškoviću produžen pritvor, na slobodi bi uznemirivao javnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao jedan od razloga za produljenje pritvora srbijanskom milijarderu Miroslavu Miškoviću navedena je opasnost od uznemirivanja javnosti. Tužitelji ga terete za privatizacijske malverzacije.

Srbijanskom milijarderu, vlasniku 'Delta holdinga' Miroslavu Miškoviću, na Specijalnom je sudu u Beogradu danas za još mjesec dana produljen pritvor. Iza rešetaka će sljedećih mjesec dana ostati i njegov sin Marko Mišković te vlasnik tvrtke 'Nibens grupa' Milo Đurašković.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Prosvjed srpske oporbe zbog rezultata izbora u Srbiji - 11 Poseban dan Prvi veliki poraz Vučića nakon 10 godina: Beograd ide na nove izbore

>> Srbijanski tajkun Milan Beko na policijskom ispitivanju

Oni su s još nekoliko ljudi osumnjičeni za privatizacijski kriminal u tvrtkama za uređenje cesta težak nekoliko desetaka milijuna eura. Uhićeni su 12. prosinca prošle godine, a pritvor im je, kako javlja RTS, određen zbog opasnosti od bijega, utjecanja na svjedoke i kako javnost ne bi bila uznemirena.

Tereti ih se da su od 2005. do 2010. godine, kao suvlasnici privatizirane tvrtke 'Niš', protuzakonito izvlačili novac i imovinu tog poduzeća i njegovih brojnih tvrtki-kćeri. Ukupno su 'zaradili' oko 30 milijuna eura, od čega je između 17 i 19 pripalo Marku Miškoviću, deset milijuna Mili Đuraškoviću, a jednoj tvrtki oko dva milijuna eura.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene