Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sedam ljudi je poginulo a 26 ranjeno kada je prilikom prolaska putničkog autobusa u sjevernom dijelu Šri Lanke eksplodirala bomba, priopćila je u petak vojska upirući prst za taj napad na Tamilske tigrove.


Među poginulima je šest civila i jedan vojnik na dopustu, kazao je brigadir Prasad Samarasinghe. 

Vezani članci Eksplodirala plinska boca u Sesvetama 02 Eksplodirala plinska boca u Sesvetama, jedna osoba ozlijeđena. Kući prijeti urušavanje Eksplozija u Kabulu, ilustracija (Foto: Screenshot/Reuters) - 3 U eksploziji autobombe u Kabulu ubijeno sedam civila

Oslobodilački tigrovi tamilskog Eelama (LTTE), pobunjenička skupina koja se bori za nezavisnost sjeveroistočnog, tamilskog dijela Šri Lanke, opovrgava bilo kakvu umiješanost u taj incident.

Vojni glasnogovornik Tamilskih tigrova, Rasiah Ilanthiraiyan, tvrdi da vojnoobavještajne strukture same provode takve napade kako bi okaljali i ocrnili tamilske pobunjenike u svijetu.

Ovo je drugi takav incident u tjedan dana. U ponedjeljak je, također u bombaškom napadu na autobus, poginulo 16 ljudi.

Istovremeno, vladine snage i Tamilski tigrovi svakodnevno se
sukobljuju na kopnu i moru. Građanski rat u Šri Lanki traje posljednja dva desetljeća. U samo posljednjih 15 mjeseci poginulo je više od 4.000 vojnika, civila i pobunjenika.