Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija u Colombu

Šri Lanka: Bombaš samoubojica usmrtio šest osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bombaš samoubojica aktivirao je eksploziv u nedjelju u glavnom gradu Šri Lanke Colombu, te usmrtio šest osoba i ranio još dvadesetak, objavili su dužnosnici.

Glasnogovornik vojske brigadir Udaya Nanayakkara rekao je da je bombaš samoubojica pobunjenih tamilskih tigrova akivirao eksploziv na kontrolnoj točki nedaleko od tržnice u sjevernom predgrađu Colomba Wattali. Pet osoba poginulo je na licu mjesta, rekao je brigadir Nanayakkara. Zdravstveni djelatnici rekli su da je u bolnice primljeno 19 ranjenih u napadu, od kojih je jedan umro od zadobivenih rana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šri Lanka: 10 mrtvih u sukobima vojske i tamilskih tigrova Slika nije dostupna U sukobima mornarice Šri Lanke i Tamilskih tigrova 28 mrtvih

Dužnosnici su rekli da su šestorica poginulih bili pripadnici snaga civilne obrane, službene organizacije kojom upravlja vojska Šri Lanke. Oni su čuvali kontrolnu točku koja se nalazi nedaleko od tržnice. Trenutno traju borbe između vojske Šri Lanke i snaga pobunjenih tamilskih tigrova oko grada Kilinichchija na sjeveru otoka koji su pobunjeni Tamili proglasili svojim glavnim gradom.

Vojska se približava gradu od rujna, a posljednja dva tjedna počela je napadati i obrambene položaje pobunjenika u gradskim predgrađima. Tamilski tigrovi (LTTE) pokrenuli su pobunu protiv vlade Šri Lanke 1983. Oni tvrde da se bore za prava manjinskih Tamila koja redovito krše sve vlade sa sinhaleškom većinom otkad je 1948. Šri Lanka stekla neovisnost od Velike Britanije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene