Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbinu 7 godina zatvora za ratne zločine kod Sarajeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Sarajevu osudio je bosanskog Srbina Borislava Berjana na sedam godina zatvora proglasivši ga odgovornim za ratne zločine počinjene nad hrvatskim i bošnjačkim stanovništvom na širem području glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Obrazlažući presudu sutkinja Jasmina Kosović navela je kako je tijekom dokaznog postupka nedvojbeno utvrđeno da je Berjan kao bivši pripadnik policije bosanskih Srba sudjelovao u akcijama čiji je cilj bio etničko čišćenje općine Ilidža od nesrpskog stanovništva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stravičan zločin Sedmorica silovala 13-godišnjakinju, njezinog dečka prisilili da sve gleda: "Preklinjem vas, nemojte me povrijediti, pustite me" Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce

Tako je utvrđeno da je kao zapovjednik policijske postrojbe odgovoran za mučenja, protjerivanja, nezakonita pritvaranja, ali i za ubojstva civila i ratnih zarobljenika.

U presudi je izrijekom spomenut napad na naselja Bare i Doglodi, kada su srpski policajci zarobili skupinu od dvadeset hrvatskih civila te četvoricu policajaca nesrpske nacionalnosti.

Ti su policajci zlostavljani, a na slobodu su pušteni tek nakon tri mjeseca.

Dvojica Hrvata, braća Mandžuka i njihova majka koje su također zarobili Berjan i njegovi policajci, odvedeni su u zarobljenički logor, a njihova tijela pronađena su tek nakon rata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene