Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbiji i BiH neprihvatljivo stajalište EU o izvozu hrvatskih cigareta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri vanjske i unutarnje trgovine Srbije i Bosne i Hercegovine Rasim Ljajić i Mirko Šarović ocijenili su da je za obje države neprihvatljiv prijedlog EU o izmjenama i prilagodbi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju dviju zemalja zbog izlaska Hrvatske iz CEFTA-e i njezina ulaska u EU, priopćeno je u Beogradu.

Ljajić i Šarović sastali su se da bi razmotrili zajednička stajališta prema EU u procesu adaptacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) dvije države nakon što je Hrvatska od 1. srpnja postala članicom EU i izišla iz CEFTA-e, priopćeno je iz ureda potpredsjednika srbijanske vlade i ministra vanjske i unutarnje trgovine i telekomunikacija Ljajića.

'To konkretno znači da Srbija ne prihvaća da se i dalje po povlaštenim uvjetima uvoze cigarete iz Hrvatske u našu zemlju, što važi i za uvoz velikog broja proizvoda iz Hrvatske u BiH', navedeno je u priopćenju iz Ljajićeva ureda.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

>>POSKUPJELE cigarete, do 2017. cijena će se povećati do 30 kuna!

O svojim stajalištima dvojica ministara izvijestit će i nadležne u Europskoj uniji, navedeno je u priopćenju. Ljajić i Šarović dogovorili su da i ubuduće koordiniraju stajališta o pitanjima vezanim za procese adaptacije SSP Srbije i BiH s EU te da da zajednički nastupaju u slučajevima kad je potrebna zaštita interesa gospodarstava dviju zemalja u odnosima s EU, navodi se u priopćenju. (HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene