Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednu kunu

POSKUPJELE cigarete, do 2017. cijena će se povećati do 30 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pušači će više izdvajati za cigarete jer od danas su poskupjele pojedine marke. Ali, to nije i posljednje poskupljenje.

Pušači su ovo jutro dočekali s lošim vijestima. Pojedine marke cigareta poskupile su za jednu kunu. 'Nisam zadovoljan time nimalo! Volio bih da poskupe odjednom, da znamo na čemu smo, na 35 kuna, a ne da iz dana u dan saznam da su po kunu više', rekao je jedan muškarac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Visoke kazne Talijanski grad uveo novo pravilo: Pušenje samo na udaljenosti od pet metara od drugih Ilustracija Skupa ovisnost Četvrti udar u samo dva mjeseca! Poskupljuju neke cigarete, provjerite nove cijene

>> Od ponedjeljka skuplje pojedine marke cigareta

Ministar financija Slavko Linić objašnjava da su promjene zbog usklađivanja naših trošarina s Europskom unijom. 'Očito da smo imali prenisko oporezivanje u odnos na prosjek Europi i to ćemo povećati', rekao je Linić. Posljednjih dana, pušači su zbunjeni jer se cigarete prodaju po cijenama različitim od onih koje stoje na pakiranju.

Iz carinske uprave objašnjavaju. Prijelaznim zakonskim odredbama omogućena je prodaja cigareta po višim maloprodajnim cijenama od naznačenih na duhanskoj markici Ministarstva financija, ali ne višim od zadnje prijavljene maloprodajne cijene.

Zbog Zakona o trošarinama novost je da na duhanskoj markici više neće biti istaknuta maloprodajna cijena. 'Evidentno je da su trošarine na cigarete, na motorna goriva predmet koji će se često mijenjati tokom ove godine', rekao je Linić. No, ne samo ove, već sve do kraja 2017. godine. Pa tako se predviđa da bi kutija cigareta mogla stajati i do 30 kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene