Obavijesti Video Pretražite Navigacija
250 tijela

Srbija: Pronađena masovna grobnica kosovskih Albanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpsko tužiteljsstvo za ratne zločine i predstavnici Eulexa su zajednički otkrili masovnu grobnicu u kojoj se nalaze ostaci tijela 250 kosovskih Albanaca.

Vladimir Vukčević, srbijanski državni tužitelj za ratne zločine, rekao je da je informacija došla od Mirovne misije Europske unije na Kosovu, Eulexa, a Srbija je poslala istražitelje. Vjeruje se da su žrtve ubijene tijekom sukoba 1998.-99., kada su se srpske snage borile protiv etničkih albanskih pobunjenika na Kosovu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca

Grobnica je otkrivena kod jednog ribnjaka nedaleko od Raške, desetak kilometara od Kosova. Ovo nije prva otkrivena masovna grobnica u Srbiji nakon sukoba. Više od 800 tijela kosovskih Albanaca pronađeno je na nekoliko lokacija 2001.Kosovska deklaracija nezavisnosti iz 2008. prihvatile su SAD i zemlje Europske unije, ali ne i Beograd.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene