Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zarobljeni u snijegu

VIDEO Drama u Srbiji: Zamjenik premijera spašavao dijete!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevrijeme je izazvalo kaos u prometu diljem Srbije.

Veliki broj putnika je ostao zameten snijegom na cestama te ih se trenutno spašava. U akciju je krenuo i prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić koji je i snimljen kako spašava dijete.

Pročitajte i ovo Tomislav Zigmanov, predsjednik Demokratskoga saveza Hrvata u Vojvodini i hrvatski zastupnik u Skupštini Srbije Vučić objavio Žigmanov ponovno dobio mandat u resoru srbijanske vlade: "Potvrda o mojem predanom radu" Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica

Prvi potpredsjednik vlade Srbije  Aleksandar Vučić s ministrima obrane i prometa došao je na atocestu kod Fektića gdje je 200-tinjak automobila ostalo zameteno u snijegu.

Naložio je da se angažira još vojnih i policijskih helikoptera koji će donijeti hranu i piće ljudima koji su na tom mjestu bili zatočeni više od 16 sati, prenose Nezavisne novine.

VIDEO Orkanski vjetar i snijeg PARALIZIRAO promet: Vojska evakuira zatočene putnike

No, i sam Vučić je pomagao zarobljenim putnicima pa se tako na internetu pojavila snimka na kojoj se vidi kako spašava jedno dijete. Građane je pozvao da i oni pomognu i zbrinu one koji su ugroženi nevremenom i jakim vjetrom.



Vojska helikopterima spašava tisuću zametenih putnika

Srpske policijske i vojne snage od jutra evakuiraju tisuću putnika koji su na autocesti kod bačkog mjesta Feketić zameteni snježnim nanosima u automobilima, javljaju vojvođanski mediji.

Iz kolone od oko 200 vozila koja stoji blokirana od petka putnike evakuiraju pripadnici srbijanske vojske uz pomoć tri vojna i dva policijska helikoptera.

'Molimo građane Vojvodine da zbog ovih vremenskih uvjeta ne izlaze na put, a pogotovo ne na ovu autocestu i Zrenjaninski put i da nam omoguće da obavimo naš dio posla', rekao je ministar prometa Aleksandar Antić agenciji Tanjug.

Prema Antiću desetak kolona vozila zaglavljeno je u snježnim nanosima između Subotice i Bačke Topole.

Antić je kazao da na pojedinim mjestima ima nanosa snijega od četiri ili pet metara i da zimska služba ne može izaći na kraj s takvim katastrofalnim vremenskim uvjetima.

On je dodao da helikopteri evakuiraju prije svega djecu, trudnice, žene i starije i da na ugrožena mjesta stižu i dodatni vojni i policijski helikopteri kako bi se uključili u akciju spašavanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene