Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema rezultata

Srbija: Hitni sastanci državnog vrha nakon razgovora o Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najviši srbijanski državni dužnosnici sazvali su za četvrtak niz hitnih sastanaka nakon drugog kruga razgovora Beograda i Prištine u Bruxellesu koji prema navodima medija nije dao rezultata.

Premijer Aleksandar Vučić i ministar obrane Zoran Đorđević sastat će se kasno popodne, kako je najavljeno, u Raškoj s političkim predstavnicima Srba sa Kosova.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..."

Premijeri i predsjednici Srbije i Kosova napustili su noćas sastanak u Bruxellesu bez ikakvih komentara o njegovom tijeku i završetku.

Njemački radio Deutsche Welle, pozivajući se na neimenovane izvore, prenio je da je sastanak "u potpunosti propao".

Beogradski elektronički mediji navode kako "rastu strahovanja da Priština ne odustaje od ideje napada na Srbe na sjeveru Kosova".

O tijeku razgovora u Bruxellesu i ponašanju izaslanstva Prištine koje, kako je rekao, "nije bilo u cilju postizanja dogovora" srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić informirao je u četvrtak u odvojenim razgovorima veleposlanike Rusije Aleksandra Čepurina, Kine Li Manchanga i SAD-a Scotta Kyla.

Prema priopćenju službe za suradnju s medijima predsjednika Srbije na ovim je sastancima zaključeno da je nužno uskoro nastaviti dijalog, sačuvati stabilnost u regiji te ne dopustiti bilo kakvo ugrožavanje sigurnosti građana na Kosovu.

"Dat ćemo sve od sebe da sačuvamo mir, a od Prištine ne očekujemo ništa", poručio je premijer Vučić, ocjenjujući situaciju "kompleksnom". On nije želio komentirati što se dogodilo sinoć u Bruxellesu jer, kako je naveo, ne želi pogaziti riječ danu EU-u i izlaziti u javnost s informacijama.

"Jesam li zabrinut - jesam, ne ovisi sve o nama, ali mi ćemo sve učiniti za očuvanje mira. Dajemo sve od sebe da se tenzije spuste, to je i razlog zašto dolazim u Rašku, jer su zabrinuti gradonačelnici sjevera Kosova i Metohije, pokušavam i njih smiriti", rekao je Vučić novinarima.

Pregovori u Bruxellesu održani su na najvišoj razini, a sudjelovali su Nikolić i Vučić kao predstavnici Beograda a ispred Prištine kosovski premijer i predsjednik Isa Mustafa i Hashim Thaci. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene