Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija: Eksplozija kraj Mercatora u Beogradu, evakuacija Mercatora u Čačku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros oko 5 sati došlo je do eksplozije kod ulaza u trgovinski centar Mercator u Novom Beogradu, a tijekom prijepodneva, zbog dojave o bombi u Čačku, u tijeku je evakuacija Mercatora u tome gradu.

Eksploziju kraj beogradskog Mercatora, u kojoj nije bilo povrijeđenih, potvrdio je MUP Srbije, koji je obavio očevid, ali još nije utvrđeno o kojem je eksplozivu riječ, niti su priopćeni detalji istrage koja je u tijeku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prevezena u bolnicu Užas na sjeveru Hrvatske: Pijan bacio bombu i ozlijedio ženu, policija ga jedva svladala i pronašla još jednu Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni

Kako je Radiju B92 kazala menadžerica za odnose s javnošću beogradskog Mercatora Sanja Šegrt, pričinjena je manja materijalna šteta, odnosno u eksploziji je razbijen izlog jedne prodavaonice u prizemlju.

Unatoč tome što još nema službenih reakcija na te događaje, činjenica je da su srbijanski tabloidi u posljednje vrijeme najavljivali mogući bojkot slovenske robe u Srbiji, ako Slovenija prizna neovisno Kosovo.

Tako je beogradski tabloid "Kurir" u ponedjeljak donio tekst pod naslovom "Revanš", najavljen i na naslovnoj stranici, u kojem se navodi da bi u slučaju da se "Slovenija, po nalogu SAD-a, drzne prva priznati neovisno Kosovo, mogla ugroziti ne samo svoje diplomatske, već i gospodarske odnose sa Srbijom".

Taj je list tada donio i izjave oporbenih političara, socijalista Dušana Bajatovića koji je izrazio uvjerenje da bi "Srbi spontano, i bez poziva države, u slučaju takve reakcije Slovenije, počeli bojkotirati slovensku robu", te potpredsjednika Srpske radikalne stranke Dragana Todorovića, koji je predložio da Srbija obustavi uvoz iz Slovenije ako ona prizna neovisno Kosovo.

"Ne samo sa Slovenijom, ako ona bude prva, već i s ostalim državama koje priznaju neovisno Kosovo treba prekinuti diplomatske i gospodarske odnose. Ne treba smetnuti s uma jednu činjenicu: Slovenija i Hrvatska već dovoljno ponižavaju Srbiju time što joj šalju robu deklariranu na Srbiju i Kosovo", izjavio je Todorović "Kuriru".

Unatoč tome što su neki srbijanski političari iz redova Demokratske stranke i G17 Plus, kao i ekonomisti upozoravali da bi bojkot robe iz Slovenije štetio samo Srbiji, s obzirom na to da je Slovenija članica Europske unije s kojom Srbija ostvaruje 40 posto svog ukupnog izvoza, bojkot slovenske robe ne bi bio prvi puta primijenjen u Srbiji. Početkom 90-ih godina prošlog stoljeća toj je mjeri pribjegao i režim Slobodana Miloševića.

Ministarstvo vanjskih poslova Slovenije priopćenjem je izrazilo zabrinutost zbog ovih događaja kao i očekivanje da će nadležni u Srbiji istražiti slučajeve i protiv počinitelja poduzeti odgovarajuće mjere.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene