Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša ne prestaje padati

Srbija: Bujica ugrozila hidroelektranu, evakuirano 370 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najteža situacija je u Grabovici, selu koje je odsječeno od svijeta jer su klizišta odnijela lokalne ceste.

Kiša i dalje ne prestaje padati u istočnom dijelu Srbije gdje je jučer i tijekom noći zbog poplave evakuirano 370 osoba. Najteža situacija je u selu Grabovica koje je potpuno odsječeno od ostatka zemlje jer su klizišta odnijela lokalne ceste, javlja B92.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

Srbija: U poplavi poginula žena, vodene bujice uništile mostove

Zbog izlijevanja rijeka te pokretanja klizišta i odrona, Kladovo je također nepristupačno. U mjestu Tekija situacija je i dalje teška. Ugroženo je oko 1000 domaćinstava. Stanovnici mole da im se dostavi hrana i voda. U ugrožena područja poslane su dodatne policijske te helikopterska jedinica MUP-a i pripadnici Gorske službe spašavanja. Načelnik Sektora za izvanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić kazao je da se situacija u Tekiji tijekom noći stabilizirala pa su brodovi i dio spasilačkih službi poslani u Grabovac gdje je trenutno najteže. Neki ljudi odbili su napustiti svoje domove pa su ih prisilno evakuirali.

Drama u Žažini: Veliki nasip probijen na nekoliko mjesta

Kako javlja Blic, nedaleko od HE 'Đerdap' pokrenulo se klizište. Rad Hidroelektrane 'Đerdap 2' je ugrožen jer je voda prodrla u njen pomoćni dio.

Još nije poznato od čega je je jučer u Kladovu smrtno stradala jedna starija žena iz sela Podvrška, no Marić kaže da je, s obzirom na situaciju, pravo čudo što broj žrtava nije veći. Kako kiša ne prestaje padati, jučer je proglašena i izvanredna situacija u Majdanpeku i Negotinu iako još nema ugroženih niti žrtava. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene