Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Nikola Špirić potpisao je odluku o smjeni Tarika Sadovića s dužnosti ministra sigurnosti BiH, priopćio je Špirićev ured.


Sukladno Zakonu o Vijeću ministara BiH, ova odluka stupit će na snagu kada je potvrdi većina zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta BiH. Sadovićevu smjenu ranije ovog tjedna zatražilo je Predsjedništvo Stranke demokratske akcije nakon što je on odbio preporuku stranačkog vrha da se sam povuče s te dužnosti zbog primjedbi koje na njegov rad imaju neka domaća tijela vlasti, ali i predstavnici međunarodne zajednice.

SDA nije javnosti ponudila potankosti ovih primjedbi, a mediji su nagađali kako je glavni razlog to što ministar sigurnosti nije osigurao učinkovito protjerivanje bivših mudžahedina kojima je oduzeto državljanstvo BiH.

Vezani članci Prosvjedi u Varšavi Poljska oporba ublažila stajalište o abortusu kako bi pridobila mlađe birače Donesen Zakon o obnovi Banovine - 4 Sve na jednome mjestu: Na koga se sve odnosi Zakon o obnovi potresom pogođenih područja i kako će pomoći unesrećenima

Sadović je odbio podnijeti ostavku tvrdeći da ne snosi nikakvu krivnju te je optužio predsjednika SDA Sulejmana Tihića 'da ga je prodao Amerikancima' koji njegovu smjenu navodno traže još od 2007. godine, ustvrdivši da je u pozadini spor o tome koliko je doista u BiH prisutna opasnost od islamskog terorizma.