Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grčki turistički brod Sea Diamond u četvrtak se nasukao nedaleko od otoka Santorinija u Egejskom moru s 1500 putnika i članova posade, ali su svi turisti evakuirani s broda bez većih problema, rekle su grčke vlasti.


U operaciji spašavanja putnika s broda, koji se počeo naginjati nakon što mu je probijen trup, svi su turisti sigurno prebačeni na obalu.

Vezani članci Apartman u Gorskom kotaru - 4 Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane: Zeleno srce Hrvatske u jeku pandemije bilježi nikad bolje rezultate Zrakoplov Ryanaira (Foto: AFP) Let do Zadra pretvorio se u pravi pakao: Pijani Britanci terorizirali putnike i osoblje, policija ih uhitila čim su sletjeli

"Evakuacija svih putnika je dovršena i na brodu je samo posada", rekao je dužnosnik ministarstva trgovačke mornarice koji je želio ostati neimenovan.

"Nema razloga za zabrinutost, jer nitko nije ozlijeđen i ni u kakvoj opasnosti", rekao je Mihalis Maratheftis, glasnogovornik tvrtke Louis Cruise Lines u čijem je vlasništvu Sea Diamond, dodavši kako tvrtka šalje drugi brod koji će preuzeti putnik.

Sea Diamond je u ponedjeljak krenuo iz Pireja na petodnevno
krstarenje grčkim otocima i Santorini je bio jedna od postaja na povratku.

U nastojanju da minimizira štetu po svoj turistički ugled, Grčka je odlučila o svom trošku smjestiti turiste s havariranog broda u hotele na Santoriniju, rekla je ministrica turizma Fani Palli-Petralia.