El Prat u Barceloni (Foto: AFP)
El Prat u Barceloni (Foto: AFP)

Španjolska zrakoplovna kompanija Vueling otkazala je 112 letova najavljenih za ovaj vikend na aerodromu El Prat u Barceloni zbog štrajka zemaljskog osoblja.


Za subotu 24. kolovoza otkazala je 46 letova, a za nedjelju njih 66. Vueling procjenjuje kako bi to moglo utjecati na 18.000 putnika kojim je ponuđeno premještanje letova ili vraćanje novca.

Vezani članci Anica Prašnjak (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica sindikata medicinskih sestara: "Situacija je dramatična. Različite bolesti se prehodaju, kolegice rađaju malformiranu djecu" Medicinske sestre i tehničari izgubili su strpljenje (Foto: Dnevnik.hr) Medicinske sestre i liječnici izgubili strpljenje: Kako će izgledati polusatni prekid rada u srijedu

Letovi su otkazani nakon što su radnici Iberije, krovne aviokompanije Vuelinga, stupili u štrajk. Na aerodromu u Barceloni radi oko 2500 njihovih zaposlenika koji zaprimaju prtljagu, kontroliraju karte i održavaju avione. Oni pružaju aerodromske usluge Vuelingu koji obično vikendom ima između 600 i 700 letova u Barceloni.

U srijedu uprava i sindikat Iberije nisu postigli sporazum oko plaća i radnih uvjeta pa bi letovi bi mogli biti otkazani i u petak, 30. kolovoza te subotu, 31. kolovoza. Štrajk stupa na snagu u jeku turističke sezone u kojoj Barcelona bilježi rast broja turista u odnosu na prošlu godinu. (Hina)