El Prat u Barceloni (Foto: AFP)
El Prat u Barceloni (Foto: AFP) Foto: Afp

Španjolska zrakoplovna kompanija Vueling otkazala je 112 letova najavljenih za ovaj vikend na aerodromu El Prat u Barceloni zbog štrajka zemaljskog osoblja.


Za subotu 24. kolovoza otkazala je 46 letova, a za nedjelju njih 66. Vueling procjenjuje kako bi to moglo utjecati na 18.000 putnika kojim je ponuđeno premještanje letova ili vraćanje novca.

Vezani članci Sanitetski prijevoz, ilustracija Nastavljen je štrajk sanitetskog prijevoza u Zagrebu: Hoće li im se uskoro pridružiti i kolege iz drugih gradova? Žarko Rašić Ravnatelj zagrebačke hitne o štrajku sanitetskog prijevoza: "O štrajku će odlučivati sud u četvrtak"

Letovi su otkazani nakon što su radnici Iberije, krovne aviokompanije Vuelinga, stupili u štrajk. Na aerodromu u Barceloni radi oko 2500 njihovih zaposlenika koji zaprimaju prtljagu, kontroliraju karte i održavaju avione. Oni pružaju aerodromske usluge Vuelingu koji obično vikendom ima između 600 i 700 letova u Barceloni.

U srijedu uprava i sindikat Iberije nisu postigli sporazum oko plaća i radnih uvjeta pa bi letovi bi mogli biti otkazani i u petak, 30. kolovoza te subotu, 31. kolovoza. Štrajk stupa na snagu u jeku turističke sezone u kojoj Barcelona bilježi rast broja turista u odnosu na prošlu godinu. (Hina)