Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećanje teritorija

Somalski islamisti zauzeli grad Gurael uz 13 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snage islamističke pobunjeničke skupine al Shabaab zauzeli su grad Gurael u središnjoj Somaliji nakon borbi u kojima je poginulo najmanje 13 ljudi, uz desetke ranjenih, doznaje se iz lokalnih izvora.

Osvajanjem Guraela, 370 kilometara sjeverno od glavnog grada Mogadishua, povećao se teritorij pod kontrolom al Shabaaba na jugu i u središnjem dijelu zemlje koji je ta skupina uspjela izboriti tijekom dvogodišnje pobune protiv vlade i vojnih saveznika iz Etiopije.

Pročitajte i ovo Ilustracija visoki dužnosnici tvrde Žestoke borbe na istoku Ukrajine: Položaji obiju strana mijenjaju se i nekoliko puta dnevno Slika nije dostupna Islamisti ne odustaju Lashkar nastavlja borbu protiv Indije

Lokalni izvori potvrdili su kako je al Shabaab zauzeo grad nakon trodnevnih borbi s pripadnicima umjerenih lokalnih sunita bliskih vladi. Pred borbama je iz grada u okolne šume pobjeglo više od pet tisuća stanovnika, a u samom gradu je stanje kaotično, jer ljudi i dalje pokušavaju pobjeći, ali se na njihova vozila puca, pa su u jednom kamionu poginule tri žene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene