Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otmičari mjesni policajci

Somalija: Oteta dvojica novinara, Francuz i Španjolc

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojicu novinara, Francuza i Španjolca, oteli su naoružani otmičari u Bosassu, gospodarskoj prijestolnici poluautonomne somalijske pokrajine Puntland, objavio je visoki somalijski dužnosnik.

'Obaviješteni smo da je dvojicu novinara, Francuza i Španjolca, otela mjesna milicija u Bosassu', rekao je savjetnik u predsjedništvu Bile Mohamud Qabowsade. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Borba protiv lex AP Sve više organizacija protiv Plenkovićeva plana: "Ovim zakonom žele ušutkati novinare" Američka ratna mornarica Naoružavanje hutista Dva američka vojnika mornarice proglašena stradalima: Potraga za njima nije polučila rezultate

'Novinari su stigli u Puntland i počeli raditi a da prethodno od vlade nisu zatražili pratnju, i sada pokušavamo doznati kamo su odvedeni i tko su otmičari', dodao je.

Identitet novinara još nije poznat.

Strani novinari i humanitarni radnici česta su meta naoružanih pripadnika milicija u Bosassu, luci koja je uporište krijumčarima oružja i ljudi koji žele prijeći Adenski zaljev.

Puntland, samoproglašena država na sjeveroistoku Somalije, uporište je i većine piratskih skupina koje haraju područjem Adenskoga zaljeva, a 15. studenoga su oteli Sirius Star, saudijski tanker za koji su zatražili otkupininu od 25 milijuna dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene