Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uloženo 50 milijardi dolara

Putin tvrdi: Ja sam odabrao Soči

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za nekoliko dana će na ruskoj javnoj televiziji biti prikazan dokumentarni film o organizaciji Zimskih olimpijskih igara.

'Ja sam osobno izabrao Soči za organizaciju Zimskih olimpijskih igara', kazao je ruski predsjednik Vladimir Putin u dokumentarnom filmu o organizaciji toga događaja.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Nevjerojatno Pogledajte koga je Rusija dodala na popis ekstremističkih i terorističkih organizacija Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan"

Film će biti emitiran u petak, 7.2., na javnoj televiziji Rossiya 24 nakon otvaranja igara. U unaprijed objavljenim isječcima, Vladimir Putin skija na Krasnajoj Poljani, na kojoj će biti skijaška natjecanja na ZOI, i zaustavlja se točno ispred kamere.

"Posebno mi je zadovoljstvo vidjeti što se ovdje događa, jer sam osobno izabrao ovo mjesto za Zimske olimpijske igre", govori Putin, odjeven u crno skijaško odijelo.

Gradonačelnik Sočija: Mi smo grad bez homoseksualaca!

Izbor Sočija za domaćina ZOI izazvao je kritike jer grad na obali Crnog mora nije imao nikakvu infrastrukturu za zimske sportove. Sve je moralo biti izgrađeno iz temelja što je ove Zimske olimpijske igre pretvorilo u najskuplje u povijesti s cijenom od 50 milijardi dolara.

'Godine 2001. ili 2002., došao sam ovamo, prošli smo ove lokacije i rekao sam im: 'Idemo, počnite ovdje', a vidite, sada je tu kompleks Gazprom', kaže Putin o stazama i stadionu gdje će biti natjecanja u biatlonu i skijaškom trčanju, koje je nazvano po sponzoru, ruskom naftnom divu.

Vladimir Putin upotrijebio je 2007. sav utjecaj na dobivanje domaćinstva Zimskih olimpijskih igara, koje je smatrao povratkom Rusije na svjetsku pozornicu i stvari od osobna prestiža. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene