Obilne snježne oborine u noći s četvrtka na petak izazvale su kaos na cestama u Austriji, a posebno je teško stanje u istočnim dijelovima zemlje.


Na bečkoj obilaznici brojni su automobili do deset sati bili
zaglavljeni u gužvi. Austrijski automobilski klub OeAMTC izvijestio je o "bezbroj" vozila u koloni.

Vezani članci Snježna oluja u Nizozemskoj stvara probleme 01 ''Darcy'' luduje u Nizozemskoj, a u Njemačkoj zbog snijega dosad zabilježene 222 prometne nesreće Led na cesti Više sreće nego pameti: Izgubio kontrolu na skliskoj autocesti i nekim čudom izbjegao nesreću

I brojne druge autoceste morale su biti zatvorene za promet nakon što je u četvrtak na večer ponegdje napadalo i do pola metra snijega.

Zimska služba i vatrogasci bili su na terenu sa svim raspoloživim vozilima, ali su i oni mjestimice zapinjali u kolonama u snijegu. Predstavnici Crvenog križa na bečkoj zaobilaznici dijelili su čaj i pokrivače putnicima u kolonama, a na nekim mjestima otvorena su prenoćišta za nuždu.

Slično je bilo i u Gradišću, gdje su vatrogasci morali izvlačiti
brojna vozila koja su otklizala s ceste.

Za razliku od kaosa u istočnom dijelu Austrije, u okolici Salzburga snijeg nije izazvao probleme nego je samo pojačao zimsku idilu. Osim obveznih lanaca na nekolicini okolnih prometnica, osam centimetara debel snježni pokrivač nije izazvao poteškoće građanima Salzburga.