Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Snježni kaos na cestama u Austriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilne snježne oborine u noći s četvrtka na petak izazvale su kaos na cestama u Austriji, a posebno je teško stanje u istočnim dijelovima zemlje.

Na bečkoj obilaznici brojni su automobili do deset sati bili
zaglavljeni u gužvi. Austrijski automobilski klub OeAMTC izvijestio je o "bezbroj" vozila u koloni.

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Stanje na cestama O problemima na cesti Bura puhala i do 180 km na sat: "Vozači ne žele pratiti signalizaciju, prate GPS"

I brojne druge autoceste morale su biti zatvorene za promet nakon što je u četvrtak na večer ponegdje napadalo i do pola metra snijega.

Zimska služba i vatrogasci bili su na terenu sa svim raspoloživim vozilima, ali su i oni mjestimice zapinjali u kolonama u snijegu. Predstavnici Crvenog križa na bečkoj zaobilaznici dijelili su čaj i pokrivače putnicima u kolonama, a na nekim mjestima otvorena su prenoćišta za nuždu.

Slično je bilo i u Gradišću, gdje su vatrogasci morali izvlačiti
brojna vozila koja su otklizala s ceste.

Za razliku od kaosa u istočnom dijelu Austrije, u okolici Salzburga snijeg nije izazvao probleme nego je samo pojačao zimsku idilu. Osim obveznih lanaca na nekolicini okolnih prometnica, osam centimetara debel snježni pokrivač nije izazvao poteškoće građanima Salzburga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene